Cultura

Literatura

Sònia Roca Juncà debuta com a escriptora amb la novel·la policíaca «Ojos en las sombras»

Per Berta Ruiz

Presentació del llibre "Ojos en las sombras", el passat divendres al vespre. D'esquerra a dreta: Marc Fargas, Sònia Roca i Lluís Abella
Presentació del llibre "Ojos en las sombras", el passat divendres al vespre. D'esquerra a dreta: Marc Fargas, Sònia Roca i Lluís Abella | Berta Ruiz

El passat divendres al vespre, al Centre Cultural, es presentava el llibre “Ojos en las sombras” de Sònia Roca Juncà. L'acte, emmarcat en la programació de Dies de Llibres –organitzada pel Departament de Cultura de l'Ajuntament–, va anar a càrrec de Marc Fargas Mas, que va ser l'encarregat de presentar aquesta jove escriptora de 26 anys, juntament amb el regidor de Cultura –Lluís Abella–, que va obrir la presentació, i la pròpia autora.

Sònia Roca Juncà –nascuda a la localitat lleidatana de Torres de Segre i resident a Cambrils des de fa poc més d'un any– debuta com a escriptora amb una novel·la policíaca que ha estat editada per l'Editorial Acen. Tal com ella mateixa va desvetllar a revistacambrils.cat, “la novel·la tracta sobre una sèrie d'assassinats que succeeixen a la ciutat de Miami. Cada personatge té els seus secrets; la policia va investigant el cas i hi ha una persona que els guia en la investigació, però els guia per on vol. Es tracta d'anar enllaçant totes les peces i saber què està passant”. Tot i que la literatura no és el seu àmbit professional –es dedica a la comptabilitat– la lectura i l'escriptura són dues de les seves grans passions: “sempre m'ha agradat molt llegir i un dia em vaig despertar amb ganes d'escriure. Vaig provar i he tingut la sort de poder publicar un llibre”. Actualment, segueix amb “altres idees al cap” per seguir escrivint i ampliant la seva trajectòria literària.

Marc Fargas–, amb qui guarda una relació familiar, va ser l'encarregat de presentar-la públicament. Segons va comentar, “una persona de 26 anys que ha volgut editar i exposar en públic la seva creació literària és per donar-li un reconeixement. És una novel·la negra, policíaca, amb un final intrigant, que està molt ben escrita i és molt fàcil de llegir”. De la Sònia Roca, Fargas va destacar “el seu coratge” i la seva empenta per aconseguir que una editorial aposti per la seva obra. A més, Fargas va deixar oberta la possibilitat d'una continuació la novel·la perquè és un llibre “que porta a una segona part”, va dir.

Comenta aquest article