Informació general

Ensenyament

L'Ajuntament respon al comunicat de l'AMPA de la llar d'infants La Galereta sobre la finalització de contracte d'una professora

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una aula de la llar d'infants municipal La Galereta
Imatge d'arxiu d'una aula de la llar d'infants municipal La Galereta | Berta Ruiz

L'Ajuntament de Cambrils ha volgut precisar una sèrie de qüestions sobre la notícia publicada per revistacambrils.cat el passat 29 de març en relació al comunicat emès per l'AMPA de la llar d'infants municipal La Galereta i els pares d'una aula en què mostraven la seva disconformitat per la finalització del contracte de la tutora dels seus fills. Recordem que des de l'AMPA van demanar a l'Ajuntament de Cambrils que es contractés a la professora –que suplia una baixa– durant els tres mesos que queden de curs.

Segons ha informat l'Ajuntament, “la nova professora no s'ha incorporat després de Setmana Santa sinó que ja es va incorporar el 13 de març. La persona que estava cobrint la suplència ha estat del 13 al 23 de març per poder fer un millor traspàs amb els infants. Per tant, durant 10 dies han estat les dues. A més, perquè el canvi afectés el menys possible, la professora nova ha entrat com a suport de la llar. I com a tutora del grup s'hi ha posat una persona que treballa a la llar des que es va obrir”.

En segon lloc, des de l'Ajuntament també han precisat que, “la professora que s’ha incorporat no és de cap borsa de treball. És una treballadora en excedència que estava esperant una plaça. Té dret al reingrés quan es produeixi una vacant d’una plaça de les mateixes característiques que la que va deixar. Per tant, quan s'ha produït la plaça se l'ha hagut de trucar perquè així ho obliga la llei. La professora té més de 10 anys d’experiència a les llars municipals. Havia treballat des del 2006 a la la llar d'infants Maria Dolors Medina”.

També han apuntat que no es podia contractar la professora, tal com demanava l'AMPA, “per criteris legals i perquè s'ha de complir la normativa laboral. Per fer que aquesta professora es pogués quedar calia crear una plaça nova fixa, que no es pot assumir perquè seria incrementar la plantilla. Com a temporal per aquests tres mesos no es podia contractar legalment”. Finalment han precisat que, “el contracte de suplència de la tutora no va començar a l'inici de l'etapa escolar sinó des del 8/3/2017 al 12/3/2018 amb una pròrroga per millora de traspàs fins el 23/3/2018”.

Comenta aquest article