Esports

Vela

Javier Ojeda i Maria Perelló, guanyadors del Campionat d’Espanya d’Optimist disputat a Cambrils

Per Redacció

Imatge del podi en la categoria masculina
Imatge del podi en la categoria masculina | Cedida

El regatista Javier Ojeda del Real Club Nàutic Gran Canaria i Maria Perelló del Club Nàutic S’Arenal es van proclamar campions del Campionat d’Optimist d’Espanya 2018 que s’ha celebrat al Club Nàutic Cambrils entre el 28 de març i l’1 d’abril. En la categoria masculina Sub16 van completar el podi Javier Plomer, del CV Port d’Andratx i Pol Nuñez, del Real Club Náutico Gran Canaria. En la categoria Femenina Sub16 van seguir a Perelló, Claudia Adan del Club Nàutic Santa Pola i Laura Martínez, de Real Club Nàutic de Palma.

En la categoria Femenina U13 les guanyadores van ser en primera posició Sara Diaz, del Real Club Náutico Gran Canaria; Adriana Castro del Real Club Náutico Torrevieja i tercer lloc per Yolanda Clement, del Club Nàutic Santa Pola. El podi en la categoria masculina U13 va ser per a Pol Nuñez, del Real Club Náutico Gran Canaria, Xavier García, del Real Club Náutico de Palma i la tercera posició per Izan Codinachs, del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols.

Des del Club Nàutic Cambrils també volen destacar la participació en la regata dels regatistes locals Joan Fargas i Zsombor Denes, que participaven per primera vegada en un campionat d’aquestes característiques, el que ha significat una gran experiència per ells.

8 proves en uns dies de dificultats meteorològiques

Durant aquests dies es van celebrar un total de 8 proves tot i les dificultats meteorològiques de divendres i dissabte. Tant va ser així que el passat dissabte es va haver de suspendre el campionat degut a les fortes ratxes de vent, de més de 55 nusos, motiu pel qual es va decretar alerta taronja en bona part del territori. L’última jornada del campionat va estar marcada pel vent de Llebeig que va permetre realitzar les tres proves previstes per diumenge i una d’extra ja que dissabte no hi va haver regata.

A les 18.00 hores de diumenge van arribat a Port les últimes embarcacions per procedir a celebrar una fideuada popular gentilesa de Sanitas per a tots els participants. Acte seguit es va fer l’entrega de premis. A l’acte hi van participar, el president del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, el regidor d’esports, Josep Maria Vallès, la presidenta de la Real Federació Española de Vela (RFEV), Júlia Casanueva, el president de la Federació Catalana de Vela (FCV), Xavier Torres, i el representant d’Audi Tarracomòbil, Albert Vallverdú, Domingo Sánchez, president de la Asociación Española de la Clase Internacional Optimist.

El club també vol agrair la gran col·laboració de tots els voluntaris de l’equip de regates del Club Nàutic Cambrils que durant tot el campionat van participar de forma molt activa en l’organització. Per altra banda el campionat no hagués estat possible sense la col·laboració de tots els patrocinadors i col·laboradors com Òptica Gemma Salas, Sports Nautilus, Sail Market, North Sails, Sanitas, Hermanos Guasch, Cabos Regatta, Farmàcia Cañas i Decathlon.

Imatge del podi en la categoria femenina