Informació general

Manifestació

Clam per la República i la llibertat dels presos polítics

Més de 1.300 persones es van aplegar al port de Cambrils, ahir a la tarda, en la manifestació organitzada per l'ANC Cambrils, el CDR Cambrils i els Avis i Àvies de Cambrils per la Llibertat dels Presos Polítics

Per Lluís Rovira i Barenys

La manifestació va recórrer la façana del port
La manifestació va recórrer la façana del port | Lluís Rovira i Barenys

Més de 1.300 persones es van aplegar al port de Cambrils, ahir a la tarda, per reclamar l'alliberament dels presos polítics en la manifestació organitzada per l'ANC Cambrils, el CDR Cambrils i els Avis i Àvies de Cambrils per la Llibertat dels Presos Polítics. Molts cambrilencs així com gent provinent de poblacions de la demarcació així com alguns turistes van protagonitzar una de les manifestacions més nombroses que s'han viscut a Cambrils, després de la de l'agost de l'any passat en motiu de l'atemptat a la nostra població i la que es va produir el març de 2004 arran dels atemptats que es van produir a Madrid. La concentració es va fer al passeig de les Palmeres i poc després de les sis de la tarda es va posar en marxa en direcció al port. La manifestació va discórrer pel carril de circulació de vehicles i durant tot el recorregut es van anar repetint i cantant consignes com ara "Li diuen democràcia i no ho és", "Llibertat presos polítics", "Los catalanes hacen cosas", "Els carrers seran sempre nostres", "Fora feixistes dels nostres carrers", "L'escola catalana no es toca", "Fora les forces d'ocupació", "Som República", "Fora, fora, fora la corona espanyola", "I inde, independència"... entre d'altres. Durant el recorregut també es va cantar diverses vegades Els Segadors. La manifestació va recórrer tota la façana del Port fins arribar a la rotonda del Club Nàutic i va retornar per la mateixa façana del Port fins al lloc de sortida.

En aquest punt es va llegir un manifest i es va cloure l'acte amb un emotiu cant dels Segadors.

"Ens volen dividits i desmoralitzats i l'únic que aconseguiran és que ens fem més forts que mai"

En el manifest es va fer un repàs de les conseqüències que ha tingut per Catalunya l'aplicació de l'article 155 per part del govern espanyol i que "afecta a qualsevol persona que visqui a Catalunya. Les conseqüències han estat que hi hagi membres del govern a l'exili o empresonats, que s'hagin produït més de 250 cessaments, 24 organismes suprimits, 16 organismes intervinguts i 108 iniciatives o normatives paralitzades i línies de subvenció aturades, entre d'altres coses. Han aprofitat la falta de govern per actuar contra tot allò que no els hi agrada". El manifest continuava dient que "n'estem farts d'aquesta gent, estem cansats de tanta repressió injusta. Diem prou a la perversió de l'estat de dret que mitjançant la nul·la separació de poders intenta doblegar les aspiracions de la causa independentista".

El manifest feia una crida a la mobilització, "la mobilització ciutadana serà clau per a fer caure el règim del 78. No ens arronsarem davant d'aquesta implosió democràtica. Hem d'estar units contra les envestides del partit més corrupte d'Europa, un partit que es vol carregar els seus adversaris polítics amb repressió". Finalment el manifest deia "ens volen dividits i desmoralitzats i l'únic que aconseguiran és que ens fem més forts que mai. Hem desconnectat d'ells i no ens agenollarem ni claudicarem".