Esports

Esports

Els tornejos Costa Daurada Cup i "Mundialito" seguiran a Cambrils fins l'any 2021

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu del Mundialito de l'any passat
Imatge d'arxiu del Mundialito de l'any passat | Lluís Rovira i Barenys

Els tornejos de futbol base Costa Daurada Cup i "Mundialito" se seguiran organitzant a Cambrils fins l'any 2021. Aquest va ser l'acord, aprovat al ple del passat divendres, amb el què es ratificava el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Cambrils i les dues empreses organitzadores d'ambdós esdeveniments esportius. Per un costat, tal com va exposar el regidor d'Esports –Josep Maria Vallès– es va aprovar el conveni de col·laboració amb l'empresa Costa Daurada Cup SL. Aquesta empresa organitza tres tornejos a l'any: aquest 2018 es farà el X Torneig Internacional Futbol Base (del 29 de març a l'1 d'abril) amb 250 equips; el X Torneig Internacional de Futbol (del 22 al 24 de juny) amb 125 equips i el IX Torneig Futbol Base (del 27 al 30 de juny) amb 215 equips. Vallès va destacar l'important impacte econòmic que aquests tornejos aporten al municipi i alhora la promoció de la pràctica esportiva a Cambrils.

Aquest acord va comptar amb el suport de tots els grups municipals. Des de l'Assemblea de Cambrils –Ivan Sanz– va destacar que aquest conveni "té en compte les entitats locals, els equips s'allotgen majoritàriament al municipi i hi participen un gruix importants d'equips cambrilencs".

Acord amb l'empresa organitzadora del "Mundialito"

Per altra banda, el regidor d'Esports també va exposar el conveni amb l'empresa Sports Events Enterprise SL que, des de l'any passat, organitza el Mundialito, que ja s'està celebrant aquests dies a Cambrils i a d'altres municipis propers. Vallès va apuntar que es tracta de l'esdeveniment esportiu més important que acull la Costa Daurada i Cambrils n'és la seu principal, afavorint també al sector turístic. El regidor va donar les següents xifres del torneig: es disputaran uns 80 partits al dia, es disputaran més de 500 partits a les instal·lacions de Cambrils; hi haurà més de 5.000 jugadors i més de 50 àrbitres, així com més de 600 persones d'staff.

El punt també va rebre el vistiplau dels diferents grups de l'oposició, excepte de l'Assemblea de Cambrils que es va abstenir. Ivan Sanz va criticar que "aquest sigui un esdeveniment més comercial i que les entitats locals no se'l senten com a propi". Per part del PP, C's i l'NMC es va demanar que, de cara a properes edicions, es recuperin els actes inaugurals i de clausura que enguany es fan a Tarragona. També van demanar que cap club local quedi perjudicat per l'organització d'aquest tipus d'esdeveniments i que les instal·lacions quedin en perfecte estat un cop finalitzi la competició.

Comenta aquest article