Societat

Setmana Santa

Solemne trasllat de la imatge de Jesús Natzarè entre les dues parròquies cambrilenques

Ahir al vespre va tenir lloc el tradicional trasllat en processó de la imatge de Jesús Natzarè des de la parròquia de Sant Pere fins a la parròquia de Santa Maria, on el tabernacle quedarà custodiat fins aquest proper Divendres Sant

Per Berta Ruiz

Un moment del trasllat de la imatge de Jesús Natzarè, ahir al vespre
Un moment del trasllat de la imatge de Jesús Natzarè, ahir al vespre | Berta Ruiz

Ahir al vespre va tenir lloc el tradicional trasllat en processó de la imatge de Jesús Natzarè des de la parròquia de Sant Pere fins a la parròquia de Santa Maria, on el tabernacle quedarà custodiat fins aquest proper Divendres Sant per participar a la processó del Sant Enterrament pels carrers del Barri Antic. En una nit força ventosa, la processó es va iniciar després que la Coral Polifònica de Sant Pere interpretés una pregària feta cant a les portes de l'església de Sant Pere. La processó anava encapçalada pels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang a qui seguien la Congregació de la Puríssima Sang, la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors i el tabernacle amb la imatge de Jesús Natzarè dut per membres dels vogadors Vent d'Estrop. Tancava la processó la Banda de Tambors de l'Associació de la Salle de Tarragona i l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle.

Aquesta és la quinzena vegada que es fa el trasllat en processó de la imatge de Jesús Natzarè entre les dues parròquies cambrilenques. La primera vegada es va fer l'any 2000 i es va deixar de fer els quatre anys següents. L'any 2005 es va recuperar aquest acte i des de llavors s'ha anat fent de manera ininterrompuda al mateix temps que ha anat arrelant-se entre els actes litúrgics de la Setmana Santa a Cambrils.

Processó de Divendres Sant

El tabernacle amb la imatge de Jesús Natzarè és un dels vuit tabernacles que prendrà part en la processó de Divendres Sant. El proper divendres 30 de març a les 18.30 hores, a la plaça de la Vila, hi haurà l'exposició dels vuit tabernacles que participaran a la processó, amb la desfilada i guàrdia d'honor dels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang. Posteriorment, a partir de les 21 hores, començarà la processó del Sant Enterrament pels carrers del Barri Antic i algun carrer dels de la Parellada i la Pallissa.