Cultura

Teatre

Gent gran i jovent comparteixen un espai de reflexió en les VIII Jornades de teatre social

Per Redacció

Imatge de grup dels membres de l'Aula de Teatre del Casal amb alguns dels joves participants a les jornades
Imatge de grup dels membres de l'Aula de Teatre del Casal amb alguns dels joves participants a les jornades | Cedida

L’Aula de Teatre del Casal Municipal de la Gent Gran, dirigida per Jordina Ros, va iniciar el passat dilluns les representacions per a l’alumnat dels instituts de Cambrils, en el marc de les VIII Jornades d’intercanvi generacional i teatre social de Cambrils. L’espectacle d’enguany es titula "La veritable història de la humanitat: tots mengem, caguem i pixem" i parla de la diversitat social. L’activitat organitzada per l’Aula de Teatre serveix per crear un punt de trobada entre joves i gent gran del municipi i generar un espai d’intercanvi a través de dinàmiques teatrals participatives.

Els joves i la gent gran comparteixen vivències actuals i passades però també inquietuds i expectatives cap al futur, alhora que reflexionaran col·lectivament sobre les diferents circumstàncies i conflictes que conformen la realitat de cadascuna de les diferents generacions. Es tracta d’acostar les dues generacions perquè és coneguin i puguin canviar els prejudicis que en general tenen els uns dels altres. En aquesta edició, l’espectacle treballa la diversitat social i conceptes com la discriminació, els drets civils, els refugiats, els conflictes socials, el racisme, la diversitat sexual i de gènere

Les representacions, que es tancaran avui divendres, han arribat a diferents grups d’alumnes de 1r, 3r i 4t d’ESO de l’Institut Mar de la Frau, del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, de l'institut Cambrils, l'institut Jaume I de Salou i i l'nstitut Ramon Berenguer IV.