Esports

Vela

L'elit de la vela infantil estatal es disputarà el Campionat d'Espanya Optimist a Cambrils

Per Berta Ruiz

Presentació del campionat. D'esquerra a dreta: Rosa Maria Carrasco, Ramon Vallverdú, Camí Mendoza, Josep Maria Vallès, Jordina Gallinat i Pep Subirats
Presentació del campionat. D'esquerra a dreta: Rosa Maria Carrasco, Ramon Vallverdú, Camí Mendoza, Josep Maria Vallès, Jordina Gallinat i Pep Subirats | Berta Ruiz

El Club Nàutic Cambrils acollirà, del 28 de març a l'1 d'abril, el Campionat d'Espanya d'Optimist "Gran Premio Fruites Font". L'esdeveniment esportiu, que es disputarà en plena Setmana Santa, reunirà uns 150 regatistes de 12 comunitats autònomes de l'Estat, acompanyats de 25 entrenadors i 42 persones d'organització. Esportistes d'entre 11 i 15 anys que són l'elit de la vela infantil d'Espanya. Com a representants del club local, hi participaran els regatistes Joan Fargas i Zsombor Denes. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa del campionat a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, el president del Club Nàutic Cambrils –Ramon Vallverdú–, el regidor d'Esports –Josep Maria Vallès–, la gerent del Club Nàutic Cambrils –Jordina Gallinat– i la delegada de la Federació Catalana de Vela –Rosa Maria Carrasco– i el director esportiu del CN Cambrils, Pep Subirats.

El campionat s’inaugurarà el dimecres 28 de març a les 19:15 hores amb una presentació que tindrà lloc al llarg del passeig Marítim, que inclourà una desfilada dels regatistes i la foto oficial de totes les comunitats autònomes participants. El dijous 29 començaran les primeres proves, que s’aniran succeint divendres, dissabte i diumenge. Totes les sortides i entrades de les embarcacions al mar es faran des de les Escales Reials, punt que li donarà una gran vistositat i proximitat amb tot el volum de gent que passejarà aquells dies per Cambrils. Finalment, diumenge a la tarda se celebrarà el lliurament de premis.

"Cambrils i el Club Nàutic Cambrils són un referent"

Tant l'alcaldessa com el regidor d'Esports van destacar l'aposta de Cambrils com a destinació de turisme esportiu que atrau nombrosos esdeveniments, especialment durant les dates de la Setmana Santa. Per la seva part, el president del CN Cambrils va agrair l'esforç de les diferents entitats implicades i patrocinadors que fan possible l'organització d'aquests esdeveniments tan importants. Vallverdú va apuntar que a Cambrils es reunirà l'elit de la vela infantil d'Espanya: "serà un campionat de màxim nivell amb els millors regatistes. És una bona forma de generar afició per la nàutica i la vela". També va afegir que es farà un campus de tecnificació, en el qual hi participaran bona part dels esportistes que competiran al campionat. La delegada de la Federació Catalana de Vela va comentar que "aquesta és la segona vegada que Cambrils organitza un Campionat d’Espanya d’Optimist, la primera va ser l’any 2012, i no sempre és fàcil organitzar campionats estatals en tan poc temps. Cambrils i el Club Nàutic Cambrils són un referent, amb un camp de regates immillorable, amb una gran organització i amb un ampli foment de la base".

L’esdeveniment és possible, en part, gràcies als seus patrocinadors (Fruites Font i Tarracomòbil) i col·laboradors (Hotel Estival El Dorado, Panishop i Decathlon), a més de la Diputació de Tarragona, Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article