Informació general

Salut

La campanya «Dents fortes i sanes» arriba als alumnes de primer de primària

L’alumnat de primer de primària rebrà un estoig d’higiene bucodental per fomentar l'hàbit del raspallat

Per Redacció

Presentació de la campanya amb el regidor de Salut, Josep Maria Vallès; la tècnica de Salut, Gracia Carmona; la cap d'estudis de l'escola Cambrils, Silvia Andreu; el coordinador de cicle inicial de l'escola Marinada, Josep Marh; la mestra de l'escola La B
Presentació de la campanya amb el regidor de Salut, Josep Maria Vallès; la tècnica de Salut, Gracia Carmona; la cap d'estudis de l'escola Cambrils, Silvia Andreu; el coordinador de cicle inicial de l'escola Marinada, Josep Marh; la mestra de l'escola La B | Cedida

La campanya “Dents fortes i sanes” ha arribat a les escoles cambrilenques. Amb aquesta iniciativa, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), a través de l’Ajuntament, vol fomentar el raspallat de les dents com un hàbit de la salut bucodental essencial per a la prevenció de la càries i altres malalties de la boca. El regidor de Benestar Social, Salut i Drets Cívics va presentar la campanya, el passat dijous, als centres educatius en una reunió en la que van assistir representants de les escoles Cambrils, Marinada, la Bòbila i el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer.

Amb l’objectiu que els infants aprenguin i consolidin l’hàbit del raspallat, s’ha facilitat a les escoles un estoig d’higiene bucodental que es distribuirà entre l’alumnat de primer de primària. La higiene correcta de les dents implica conèixer bé la tècnica de raspallat i fer-la de forma rutinària després de cada àpat o, com a mínim, dos cops al dia. L’alumnat de primer de primària té l’edat idònia per aprendre a raspallar-se les dents correctament i adquirir aquest hàbit de salut bucodental per a la resta de la vida.

Material que inclou l’estoig

El material que s’ha lliurat a les escoles de Cambrils consisteix en un estoig de plàstic perforat per evitar la humitat, amb un espai reservat per identificar-lo amb el nom i la classe de l’alumne a fi d’evitar possibles intercanvis; i un raspall infantil petit per poder arribar als llocs més inaccessibles i de filaments suaus i un tub de pasta dental fluorada. El fluor s’incorpora a l’esmalt de la dent i la fa més resistent a la càries.

Així mateix, des del departament de Salut Pública de l’Ajuntament també s’ha facilitat un material de reforç audiovisual per treballar-lo a l’aula i així fomentar l’ús del raspall de dents com un hàbit totalment rutinari i indispensable de la nostra vida diària des de ben petits i petites.

Comenta aquest article