Cultura

Exposició

Queralt Osorio: «M'agrada molt el cos humà, les corbes, la pell i totes les emocions que em transmeten les relacions entre les persones»

Per Berta Ruiz

Queralt Osorio amb una de les obres que formen part de la seva exposició
Queralt Osorio amb una de les obres que formen part de la seva exposició | Berta Ruiz

Queralt Osorio inaugurava, el passat divendres al vespre a la Sala Àmbits, la seva exposició titulada “Substància, allò que perdura per sempre en un ésser”. Una mostra pictòrica amb unes obres de gran format en la què l'artista ha buscat la substància i l’ànima de les persones per transmetre emocions. Unes imatges on els cossos nus i la sexualitat prenen tot el protagonisme.

Segons va explicar l'artista a revistacambrils.cat, en aquesta exposició “vull expressar la meva inquietud i el que motiva la meva inspiració vers l'art. Descobrir allò que em surt de dins, l'essència. Unes setmanes abans de l'exposició vaig introduir-me en el fantàstic món del fang de la mà d'un expert, Jose Martín, i vaig trobar allò que perdura per sempre en un ésser: la substància. Penso que aquest format m'obliga a treballar la intenció i no el detall, el traç i no l'expressió. En conjunt, allò que tots portem a dins i que no gosem expressar: la nostra sexualitat”. De fet, tal com va comentar Queralt Osorio, “m'agrada molt el cos humà, les corbes, la pell, la textura i totes les emocions que em transmeten les relacions entre les persones, sobretot el tema sexual i l'erotisme. Sempre m'ha acompanyat, m'agrada i em sedueix”. Aquesta és una de les temàtiques que sempre és present en la seva obra artística, així com la dels viatges que ha fet per diferents països de l'Orient i del nord d'Àfrica.

Les seves obres instal·lades a la sala Àmbits destaquen pel seu gran format. “És la primera vegada que treballo en un format tan gran i m'ha costat molt, perquè a l'estudi tinc un espai reduït i primer he hagut de treballar al terra...”, ha comentat Osorio. Per plasmar la seva obra, l'artista usa la tècnica mixta fent servir grafit "aquarelable", acrílic, tinta xinesa... A banda dels quadres pictòrics, a la mostra també hi ha sis figures fetes amb fang, realitzades al taller de Jose Martín, situat a l'avinguda de la Diputació. Tal com ha afegit Queralt Osorio, “unes setmanes abans de l'exposició, vaig descobrir el taller i unes persones meravelloses que m'han introduït en el món del fang. Jo ja l'havia tocat fa 20 anys, però fins ara no ho havia reprès”.

Diferents peces de l'artista Queralt Osorio a la Sala Àmbits del Centre Cultural

 

Comenta aquest article