Informació general

Igualtat

Joves cambrilencs participen en un teatre fòrum per reflexionar sobre la igualtat de gènere

És una iniciativa de l’Ajuntament de Cambrils adreçada a l’alumnat de tercer d’ESO en el marc de la Setmana per a la Igualtat de Gènere

Per Redacció

Imatge de la primera sessió del teatre fòrum que es va fer ahir
Imatge de la primera sessió del teatre fòrum que es va fer ahir | Cedida

Més de mig miler d’alumnes de segon i tercer d’ESO dels instituts de Cambrils han participat o participaran aquesta setmana en el teatre fòrum “És de conya”, que aborda aspectes claus per a la construcció igualitària, a nivell personal, social, relacional i afectiu, des del qüestionament dels mandats socials de gènere. Aquesta activitat té per objectiu fomentar la reflexió i el debat per tal de promoure relacions afectives basades en la igualtat, la llibertat, el respecte i la confiança mútua. Es tracta d’una iniciativa de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils en el marc de la Setmana per la Igualtat de Gènere.

L’obra de teatre reflexiona en aspectes com el trencament dels estereotips de gènere, l’amor romàntic perpetuador de la violència masclista, el qüestiona ment de l’heterosexualitat com mandat de gènere, la gelosia, el control i totes les formes de violència subtil i no tan subtil que es poden donar en les relacions de parella.

Ahir es van fer dues sessions, la primera amb l’alumnat de tercer l’institut Cambrils i la segona amb alumnat de La Mar de la Frau, i aquest proper dijous hi participaran les classes de tercer de col·legi Cardenal Vidal i Barraquer i les de segon de l’institut Ramon Berenguer IV. Aquest mateix taller es va realitzar també el passat 21 de novembre en el marc de les Jornades per als Bons Tractes, al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional per eradicar la violència contra les dones. En aquella ocasió es va fer amb l’alumnat de quart d’ESO dels instituts Cambrils i La Mar de la Frau. En total, 507 joves hauran realitzat aquesta activitat durant el curs escolar 2017-2018.

 

Comenta aquest article