Informació general

Cooperativa Agrícola

La Cooperativa Agrícola s'incorpora a l'Associació QVExtra per a la promoció internacional de l'oli d'oliva

La Cooperativa ha posat en marxa una nova envasadora i ha remodelat la zona de producció de l'oli d'oliva extra verge

Per Lluís Rovira i Barenys

Fernando Sarasa, Soledad Serrano, Jaume Baiges i Julio Pérez, en la presentació d'ahir a la Cooperativa Agrícola
Fernando Sarasa, Soledad Serrano, Jaume Baiges i Julio Pérez, en la presentació d'ahir a la Cooperativa Agrícola | Lluís Rovira i Barenys

Jornada de presentacions a la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Per una banda, els responsables de l'ens agrícola presentaven amb una acurada posada en escena la seva incorporació de l'oli d'oliva extra verge cambrilenc a l'Associació QVExtra Internacional i per una altra, mostraven les seves remodelades instal·lacions dins el procés de producció i envasat d'oli amb la nova envasadora i la nova caldera de biomassa per a refrigerar les instal·lacions. Per la tarda, es va complementar la jornada amb la presentació de les esferificacions d'oli d'oliva verge extra i de balsàmic de moscatell acompanyades d'una jornada tècnica adreçada als professionals de l'hostaleria, a l'hotel Tryp Port Cambrils.

Nou segell de qualitat

La candidatura de la Cooperativa Agrícola de Cambrils com a membre de l'Associació QVExtra Internacional es va formalitzar el passat mes de juliol. L'Associació QVExtra Internacional és una entitat privada sense ànim de lucre, creada per iniciativa de un grup de productors d'oli d'oliva verge extra amb la finalitat de donar resposta a la creixent demanda de productes de qualitat garantida per part dels consumidors. QVExtra Internacional dóna suport el principi bàsic del COI (Comitè Oleícola Internacional) i defensa la normativa única internacional de l'oli d'oliva verge extra en un mercat sense barreres. En aquests moments uns 50 productors formen part d'aquest grup al qual s'incorpora ara la Cooperativa. A partir d'ara l'oli d'oliva verge extra de la marca Mestral de la Cooperativa Agrícola de Cambrils portarà el segell SIQEV, que és el segell internacional numerat que identifica els olis que compleixen amb l'estricta normativa de QVExtra.

La presentació davant les autoritats municipals i la premsa, a més, va comptar amb la presència de la presidenta de l'Associació QVExtra Internacional, Soledad Serrano, que ha apadrinat la incorporació de la Cooperativa Agrícola a l'entitat que presideix. En la seva intervenció, Serrano va destacar, per sobre de tot, l'aposta per la qualitat, "si volem competir a nivell internacional amb l'oli d'oliva hem de competir amb la qualitat." Soledad Serrano també va fer incís en què l'estat espanyol és el primer productor oleícola del món però que, tradicionalment, "el sector ha maltractat el producte i no s'ha anat amb la bandera de la qualitat". En aquest sentit va dir que l'associació que presideix "promou l'oli verge extra a nivell internacional amb un segell que avala que l'oli que el porta compleix uns estàndards de qualitat".

D.O. Siurana

D'altra banda, l'oli d'oliva extra verge de la Cooperativa Agrícola de Cambrils ja no està dins el Consell Regulador de la D.O. Protegida Siurana, des de fa unes quantes setmanes. Els responsables de la Cooperativa Agrícola, preguntats ahir per aquesta circumstància, no en van voler donar cap detall del com ni del per què.

 

 

 

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades