Informació general

El conseller de Governació, Xavier Sabaté, presenta a Cambrils el programa de turisme del PSC per al Camp de Tarragona

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta Teresa Carreras, Àlex Martínez, Xavier Sabaté i Robert Benaiges, divendres en roda de premsa
El conseller de Governació –Xavier Sabaté– va visitar Cambrils el passat divendres, per presentar el programa de turisme del PSC per al Camp de Tarragona. A les instal·lacions del Club Nàutic de Cambrils va oferir una roda de premsa, juntament amb Àlex Martínez –regidor del PSC a l'Ajuntament de Reus i candidat per la demarcació de Tarragona–, Teresa Carreras –diputada socialista al Parlament– i Teresa Pallarès –Cap de Serveis Territorials de Comerç de Tarragona–. A l'acte també hi van assistir l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i els regidors socialistes del consistori cambrilenc Oliver Klein, Anna López, Rosa M. López, Neli Queral i Joan Pau Casquero.

Xavier Sabaté va reflexionar sobre la feina feta pel govern de la Generalitat durant aquesta darrera legislatura en matèria de turisme i el que encara queda per fer. Segons va explicar Sabaté, "en aquesta província encara tenim moltes possibilitats. Des del PSC pensem que el turisme és una part molt important del nostre producte interior brut i que en el futur encara pot donar molt de si. Té moltes possibilitats per explotar, per complementar o reconvertir.

Infraestructures

El conseller de Governació de la Generalitat va explicar que durant aquests anys de govern s'han dedicat molts esforços a millorar les infraestructures i que en els propers anys, la situació no tindrà res a veure amb l'actual. Xavier Sabaté va destacar algunes de les infraestructures que actualment estan en construcció o en projecte, i que en uns anys milloraran l'entramat comunicatiu de la zona. En aquest sentit, Sabaté es va referir a les futures millores en infraestructures com el desdoblament de l'N-340, el tercer carril de l'autopista, una xarxa millorada de carreteres des de la costa a l'interior –que facilitarà el flux de turistes des del nord de la península–, un ferrocarril millorat amb el corredor del Mediterrani i la connexió amb l'AVE funcionant a ple rendiment i el pla director de l'aeroport de Reus completat o en bona mesura molt desenvolupat.

Per altra banda, Xavier Sabaté va destacar la importància de potenciar la competències dels productes turístics de la zona. Segons Sabaté, "tenim productes singulars que hem d'acabar d'explotar com el patrimoni arqueològic del món romà i paleolític. El turisme medieval de la ruta del Císter i les ofertes del món marítim. El turisme de sol i platja, que continua sent un bon referent i que volem complementar, i el turisme dels parcs naturals de la província o el turisme gastronòmic i oci de les comarques de l'interior". Davant aquesta situació, Xavier Sabaté va insistir en la bona salut de què gaudeix el turisme a la província de Tarragona. "Si fem les coses bé, el turisme no ha de patir crisi, ben al contrari. Estem ben situats i aquest sector ha d'experimentar un creixement més qualitatiu que quantitatiu".

Porta a porta de Xavier Sabaté

Posteriorment, el conseller de Governació de la Generalitat, juntament amb els regidors cambrilencs Neli Queral, Oliver Klein i Rosa M. López, van fer un recorregut per alguns dels carrers adjacents a la rambla de Jaume I repartint propaganda electoral als veïns i vianants de la zona.

Comenta aquest article