Informació general

Obres

El trànsit al passeig de La Salle es restablirà provisionalment per Setmana Santa

Ahir al matí es va fer una visita a les obres que, actualment, estan centrades en la construcció del nou pont i en la urbanització parcial de l'avinguda del Baix Camp

Per Berta Ruiz

Moment de la visita d'obres a la zona de l'antiga N-340
Moment de la visita d'obres a la zona de l'antiga N-340 | Berta Ruiz

Les obres de reconversió del pont de l'antiga N-340 avancen a bon ritme i, de cara a la Setmana Santa –la darrera setmana del mes de març–, s'obrirà provisionalment un dels vials de circulació –el de baixada del passeig de La Salle en sentit Port– per tal de facilitar la mobilitat de vehicles durant aquells dies de major afluència de visitants. Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, el regidor d'Obra Pública –Antonio Laguna–, el regidor de barri –Lluís Abella–, així com d'altres regidors del consistori cambrilenc, tècnics i responsables de l'empresa constructora van fer una visita d'obres per comprovar l'estat de les mateixes.

Actualment s'estan fent els treballs per construir el nou pont. Paral·lelament, s’està executant la urbanització parcial de l’avinguda del Baix Camp

Durant la visita, el cap del Departament d’Obra Pública, l’arquitecte municipal i el responsable de la constructora van explicar els detalls de l’evolució de les obres. Una vegada enderrocat l’antic pont, s’han iniciat els treballs per construir el nou: ja s’ha executat la fonamentació de les noves piles del pont i s’han col·locat dues de les quatre piles. Paral·lelament, s’està executant la urbanització parcial de l’avinguda del Baix Camp: ja s’han col·locat les vorades que configuren la zona central de la futura rambla i s’han començat a executar les dues places a l’interior de la rambla, situades a les confluències dels carrers perpendiculars. Properament, s’adaptarà la topografia de la zona del pont a la nova rasant i es col·locaran les bigues prefabricades a sobre de les piles de formigó, un cop s’executin les dues que falten per formigonar. Per últim es procedirà a urbanitzar definitivament la part superior del pont i el seu entorn immediat.

Antonio Laguna: "Les obres avancen a bon ritme i per Setmana Santa es podrà obrir un dels dos carrils per millorar la mobilitat"

L'alcaldessa –Camí Mendoza– va explicar, durant la visita, que "aquesta és una infraestructura molt important per Cambrils que permetrà unir dos barris –el de la Pallissa i el de l'Eixample– i millorar la mobilitat de tot el municipi". En una línia similar, el regidor d'Obra Pública –Antonio Laguna– va afegir que, "aquesta serà una gran millora per Cambrils perquè s'elimina una barrera arquitectònica". Sobre l'estat de les obres, Laguna va destacar que "avancen a bon ritme i per Setmana Santa es podrà obrir un dels dos carrils per millorar la mobilitat donada la gran afluència de visitants. Aquesta obra té un termini d'un any i aquest termini s'està escurçant. Esperem que per a l'estiu o abans de l'estiu pugui estar l'obra, com a mínima, perquè la circulació es pugui obrir. Després tindrem la tercera fase que consistirà en l'enjardinament i l'adequació de la part central del passeig", uns treballs que ja no impediran la circulació.

La tercera fase del projecte serà la urbanització i l'enjardinament de la nova avinguda

Recordem que el conjunt del projecte es va estructurar en tres fases. Les dues primeres estan en execució i consisteixen en l’enderroc del pont, la reordenació de l’entorn i la construcció del nou pont. Els treballs es van adjudicar a la constructora Romà infraestructures i serveis per un import de 959.014,87. D’altra banda, ja s’ha aprovat inicialment el projecte de la tercera fase amb un pressupost de 209.135,93 euros. Les obres d’aquesta última fase consistiran en la urbanització i l’enjardinament del passeig central de l’avinguda.

Comenta aquest article

Galeries relacionades