Cultura

Programació cultural

MAr't presenta la seva nova programació cultural per als mesos de març, abril i maig

Per Redacció

Entrellaçats obriran la programació cultural aquest proper diumenge
Entrellaçats obriran la programació cultural aquest proper diumenge | Cedida

Després d'un temps sense programar i buscant solucions per poder fer-ho de manera sostenible, MAr't enceta la seva agenda cultural per als propers mesos de març, abril i maig. Ho fa amb una programació que ens porta des del teatre i la performance fins al rock més elèctric passant per estils com el jazz o la música clàssica. MAr't és un bar-restaurant amb una agenda cultural eclèctica i de qualitat, a més dóna el servei de discoteca fins a les 5:00h. de la matinada oferint dues sales diferents amb música per a tots els gustos més la terrassa. També és Escola de Meditació i Mindfulness de la SEM (Societat Espanyola de Meditació), societat integrada dins de la fundació IFSU (Fundació Internacional per al Desplegar Espiritual).

A més, MAr't compta amb una Obra Social que fa d'aquest un projete molt integrador. Per una banda, col·labora amb Càritas Cambrils amb la cessió d'entrades perquè les ofereixin als seus usuaris. I per altra banda, la labor conjunta amb la SEM per ensenyar a meditar a tothom qui ho desitgi i, en concret, a persones amb problemes. A MAr't existeix la facilitat de poder arribar a aquest sector de persones amb problemes antisocials i/o autolesius, perquè moltes d'aquestes persones són consumidores d'oci nocturn, segons han informat des d'aquest establiment. En el moment en que aquestes persones cometen accions antisocials són convidades a practicar la meditació si volen tornar a entrar al local en horari nocturn. Depenent dels casos, si són més o menys greus, se'ls proposa assistir a dues meditacions obertes o fins i tot a un curs sencer. Amb això, MAr't compleix una labor social ajudant a aquestes persones a poder solucionar les seves vides abans que aquests comportaments s'agreugin.
 

L’Apunt

Programació cultural
Març:
Diumenge 4 a les 19:00h.
ENTRELLENÇOLS de Entrellaçats Ciaae.

Teatre Eròtic

Tot un seguit de relats curts i entrellaçats, escrits pel cambrilenc l’Òscar Solé, parlen de sexe! De com el vivim, el sentim, el somiem… relats carregats de passió, odi, obsessió, amor i sobretot sexe. De forma dramàtica o amb tocs d’humor els actors conviden a portar-se a casa la historieta que més els hi agradi.
Entrada: 10/13€

Diumenge 11 a les 19:00h.
UN ERMITÀ A MART

Performance meditació gastro-creativa

A la performance “Un ermità a Mart” el Kiku Mistu interpretarà un dels seus alter egos: “l’Eremità”. En aquesta acció-performance barrejarà de forma fluida i improvisada (sense guió) tot un seguit d’ensenyances que el públic viurà com una experiència en primera persona (l’aforament és volgudament molt limitat). La meditació, la poesia, les ombres xineses, les espelmes, i la gastronomia, entre moltes altres (KM cuina una sopa en directe) són les diferents eines que l’artista, “l’ermità” , farà servir per fer-nos participar del seu particular món màgic.

En aquesta performance Kiku Mistu estarà assistit pel seu marit Amai Vecino i la col·laboració d'Iasbel Fornos.
Entrada: 13/16€

Divendres 23 a les 23:00h.
TARRACO SURFERS

Concert/show Surf Rock

Us presentem un grup format per músics molt “antics” ja que provenen de l'antiga Tàrraco Romana. En el primer viatge en el temps de la història, quatre ciutadans romans van anar a parar sense voler a una platja de la Califòrnia dels 60's del segle XX. Des d'aleshores fan concerts vestits de centurions per tot el món i totes les èpoques amb la seva màquina del temps vella i atrotinada.
Entrada: 7/9€


Abril:
Divendres 13 a les 23:00h.
CALIFORNICATORS

Tribut a Red Hot Chili Peppers
Californicators és un projecte que neix al gener de 2008 a la ciutat de Barcelona.
Al llarg dels anys han actuat en multitud d'escenaris com el festival Viña Rock, Festes del Pilar "Interpeñas", Festes del Tura (Olot), Cosmic Children Festival de Cantàbria, Festes del Pilar de Saragossa, Festes del Pilar de Fraga o el programa Divendres de TV3.

El show de Californicators té una durada de més d'hora i mitja i abasta tota la història dels Red Hot Chili Peppers, incloent totes les cançons que han fet famosa a la banda californiana. Amb una posada en escena molt acurada, la banda va recrea la màgia i l'energia dels seus directes, un concert que no deixa indiferent a ningú.

Niko Costello, Miki Santamaria, David Muñoz "Gnaposs" i Danny Navarro són quatre músics amb consolidades trajectòries professionals. Jarabe de Palo, Els Pets, Buenafuente, Dr. Prats, Hotel Cochambre, Discípulos de Otilia, The Bon Scott Band, són alguns dels noms que es troben en els seus currículums.
Entrada: 8/10€

Diumenge 15 a les 20:00h.
EL ESPERANZA de la Cia. Teatro de Cerca

Teatre
Amb Oriol Grau i Paco Romero
En plena Nit de Nadal, dos homes que s'estimen es fan regals durant el sopar.
Sota el bell embolcall de paper vistós i els adorns daurats descobrim la fragilitat d'un món secret que comparteixen amb dolor i fàstic. Amor precari, amor a foc lent, amor nu fins als ossos, amor ofegat que demana a crits la justícia que ens nega la por.

FICHA ARTÍSTICA
Intérpretes: Oriol Grau y Paco Romero
Música: Pau de Nut
Fotografía y Diseño Gráfico: Quique Culebras
Asistente Dirección y Coach actores: Adeline Flaun
Producción: TeatrodeCERCA
Texto y Dirección: Quique Culebras
Entrada 13/16€

Divendres 20 a les 22:30h.
RITA PAYÉS QUARTET

Jazz
La jove cantant i trombonista Rita Payés encapçala el seu quartet amb tres músics de l'escena jazzística nacional i internacional.
A la guitarra, tenim al tarragoní Joan Fort, establert a Barcelona i actiu en la seva escena musical.
A la bateria, tindrem el privilegi d'escoltar a un dels bateristes referents a nivell Europeu i internacional, Jo Krause. Un músic que pot presumir d'haver tocar amb Benny Golson, Tom Harrell, Johnny Griffin, entre moltes altres llegendes del Jazz.
La formació la completa en Marc Cuevas, un dels contrabaixistes més solicitats de l'escena nacional.
Entrada 13/16€

Dissabte 21
Festival RÀBIA

Aquest festival aviat sortirà a la llum. És a dir que per ara no ens avançarem.

Maig:
Dissabte 5 a les 22:30h.
RENALDO & CLARA

Indie Pop
Les cançons de Renaldo & Clara són un secret comptat a cau d'orella, un secret que s'estén a poc a poc, sense pressa però fermament. Aquest grup de Lleida porta ja un temps deixant-nos pistes. Després d'actuar en festivals com BAM, Vida o Primavera Sound, ara presenten el seu segon elapé "Els afores" (2016). Deutors del folk britànic dels 70, l'indie més minimalista i també del Donosti Sound, Renaldo & Clara sorprenen amb unes cançons subtils però carregades de detalls.
El grup l'integren Clara Viñals (veu i guitarra), Víctor Ayuso (guitarres i baix), Hugo Alarcón (teclat i guitarres) i Lluís Bestard (bateria).
Entrada: 16/19€

Data a concretar
JENNIFER PANEBIANCO & ALFREDO PANEBIANCO

De Chic Corea a Paganini. Música clàssica

Comenta aquest article