Cultura

Xerinola ofereix un recital de poesia de la Guerra Civil dins del cicle "L'Hospital de Sang de Cambrils"

Per Berta Ruiz



Moment del recital de poesia que va oferir el grup de teatre Xerinola ahir al Centre Cultural
El Centre Cultural va acollir ahir al vespre un nou acte dins del cicle de xerrades i conferències sobre l'Hospital de Sang de Cambrils durant la Guerra Civil. En aquesta ocasió va ser el grup de teatre Xerinola qui va oferir un recital de poesia sota el títol "Una estona amb la poesia: poesia de la Guerra Civil", que va omplir la sala d'actes de públic.

La directora del grup de teatre –Rosa Sarrà– va explicar moments abans d'iniciar el recital que aquest s'havia muntat especialment per a aquest cicle que s'està fent entorn el 70è aniversari de l'inici de la Guerra Civil i el paper que va tenir l'Hospital de Sang de Cambrils durant el conflicte bèl·lic. El recital va constar d'una dotzena de poesies, juntament amb uns textos històrics explicatius sobre el conflicte, i tot acompanyat de la projecció d'un audiovisualamb música, imatges, fotografies i sons relacionats amb la guerra.

Els rapsodes d'aquest recital van ser Josep Maria Pallisé, Eli Martí, Laura Pallisé i Ricard Gallego i el muntatge audiovisual va anar a càrrec de Marta Gutiérrez, Laura Pallisé i Blanca Martínez, sota la direcció de Rosa Sarrà. Aquesta va explicar que "els autors de les poesies són autors catalans poc coneguts i les poesies tampoc són molt conegudes. Són fragments que ens van agradar pel seu contingut".

Comenta aquest article