Informació general

Escola catalana

Una cinquantena de persones se concentren davant l'Ajuntament en suport de l'escola catalana

Per Redacció

La concentració es va fer ahir a la tarda, a la plaça de l'Ajuntament
La concentració es va fer ahir a la tarda, a la plaça de l'Ajuntament | Lluís Rovira i Barenys

Una cinquantena de persones es van aplegar, ahir a la tarda, a la plaça de l'Ajuntament responent a la crida feta per la plataforma Som Escola, a tot el Principat, per donar suport a l'escola catalana. La plataforma Som Escola, que agrupa diverses entitats de la societat civil ha activat aquesta convocatòria davant els ajuntaments de Catalunya i en contra de la intenció del govern espanyol de fer canvis aprofitant l'aplicació de l'article 155.

En aquest acte, Gorka Martín, representat del Sindicat d'Ensenyament USTEC, va llegir un manifest, sota el títol de "Per la consolidació, protecció i millora del model educatiu català" que constava de 10 punts. En aquest comunicat es reivindica el model educatiu català, "que té per finalitat la formació integral de la persona i la seva capacitació per a conviure democràticament en la pluralitat". Més endavant diu que "les nostres escoles, avalades pel llegat de l'escola catalana de principis de segle XX, han ajudat a generar la societat actual plural, diversa, amb criteri i amb uns principis de convivència sòlids".

El comunicat també fa una defensa del professorat, que garanteix i fa possible el model educatiu català, "l'escola catalana el seu model d'integració lingüística ha fet un gran esforç en la darrera dècada per a acollir, des d'una perspectiva inclusiva, infants i joves vinguts de diferents cultures del món. Podem constatar que ha estat un factor important per a afavorir la cohesió social des d'una perspectiva intercultural i que aquest ha de continuar essent un dels puntals del model educatiu català". Finalment, el darrer punt del comunicat denuncia que "els plantejaments que propugnen públicament una involució educativa uniformitzadora, l'adoctrinament ideològic, la generació de sospites i denúncies i la segregació lingüística volen posar en risc aquest model educatiu català  compromès amb la igualtat d'oportunitat dels infants i amb els valors cívics i democràtics de convivència de la nostra societat. Per això, les entitats que formem Som Escola fem una crida perquè el conjunt de la societat faci seu aquest patrimoni que és el model educatiu català i que es comprometi a consolidar-lo, protegir-lo i contribuir-ne a la millora".

Comenta aquest article