Cultura

Biblioteca

L'escriptora Mercè Rodoreda, protagonista de les activitats de la Biblioteca aquest mes de març

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una sessió d'un club de lectura de la Biblioteca
Imatge d'arxiu d'una sessió d'un club de lectura de la Biblioteca | Berta Ruiz

L’escriptora Mercè Rodoreda serà una de les protagonistes de les activitats programades per aquest mes de març a la Biblioteca Municipal. L’alumnat dels instituts Cambrils i Ramon Berenguer IV visitarà la Biblioteca per endinsar-se en l’obra d’aquesta escriptora i especialment en dues novel·les de lectura obligatòria a batxillerat: “Aloma” i “La plaça del Diamant”.

En primer lloc, el divendres 9 de març a les 12 hores, els alumnes de l’institut Cambrils ompliran la sala d’actes del Casal per assistir a la xerrada d’Oriol Teixell, doctorat en Filologia Catalana i professor de la Universitat Rovira i Virgili. Teixell farà un recorregut per la biografia de l’escriptora amb especial incís a les dues obres que els alumnes han llegit. L’activitat compta amb la col·laboració de l'Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils i està adreçat especialment als alumnes d’aquest institut. En segon lloc, el divendres 16 de març a les 19 hores, els alumnes de l'institut Ramon Berenguer IV comentaran amb els integrants del Club de Lectura Adult l’obra “Aloma”, que tant uns com els altres han llegit.

Aquest març també hi haurà l’hora del conte amb titelles, les trobades dels clubs de lectura fàcil, infantil i juvenil i les sessions setmanals Llegim +. La biblioteca romandrà tancada del 29 de març al 2 d’abril amb motiu de la Setmana Santa.

Programa d'activitats del mes de març a la Biblioteca

Divendres 2 de març a les 18 h, a la biblioteca municipal, hora del conte amb titelles “I va moure muntanyes“ amb Lídia Clua. Activitat dins del programa de la Setmana per a la Igualtat de Gènere.

Club de lectura fàcil: Trobada setmanal del club de lectura fàcil per a parlar sobre la lectura escollida. Dilluns 5, 12 i 19 de març a les 17 h, a la biblioteca municipal, sessió dedicada a llegir i a comentar Les aventures d’en Nic, de Rosana Andreu, amb la coordinació de Pilar Febas. Per a inscrits al club.

Llegim+: Sessions setmanals que afavoreixen i acompanyen el procés d'aprenentatge lector millorant la dicció. Dimarts 6 i 13 de març de 17.30 a 18.15 h, a la biblioteca municipal, taller per a alumnes de 3r de primària en el que els nens i nenes llegeixen en veu alta, per torns. Es llegeixen llibres i es treballa la dicció, l’entonació i la comprensió lectora. Per assistir-hi caldrà inscriure's prèviament.

Club de lectura infantil: Trobada mensual del club de lectura infantil per a comentar la lectura escollida. Divendres 23 de març a les 18 h, a la biblioteca municipal, trobada per a comentar el llibre Pippi Calzaslargas, d'Astrid Lindgren, amb la coordinació de Rosana Andreu. Activitat per a inscrits.

Club de lectura juvenil: Trobada mensual del club de lectura juvenil per a comentar la lectura escollida. Divendres 23 de març a les 19 h, a la biblioteca municipal, trobada per a comentar el llibre Más allá de las tres dunas, de Susana Fernández Gabaldón, amb la coordinació d’Eva Ferré. Activitat per a inscrits.

Comenta aquest article