Informació general

Política

AdC: «Ara ens vénen amb la urgència d'aprovar un pla d'inversions per netejar el desgast polític de tres anys d'immobilisme»

Per Redacció

Membres de l'oposició parlant en el moment en el què es va interromple el ple ordinari del passat divendres
Membres de l'oposició parlant en el moment en el què es va interromple el ple ordinari del passat divendres | Berta Ruiz

L'Assemblea de Cambrils ha emès un comunicat de premsa per comentar les diferents informacions sorgides per la suspensió del ple ordinari del passat divendres 23 de febrer. Segons aquest comunicat, "en la comissió informativa d'Hisenda i Personal del dia 14 de febrer, el regidor de govern ens va anunciar a l'Assemblea de Cambrils, i a la resta de partits i membres de l'oposició, la intenció de presentar per ple un expedient de modificació de crèdit, en la modalitat de suplements/crèdits extraordinaris, finançat amb càrrec a majors ingressos. El total d'aquest pla d'inversions ascendiria a 3.100.450 €, dels quals, 3.000.000 € serien finançats mitjançant un préstec bancari, i la resta, 100.450 €, sortirien de la subvenció atorgada per la Diputació de Tarragona, en concepte del PAM de 2018".

Des de l'Assemblea de Cambrils han comentat que, "veient que en aquesta comissió informativa l'única documentació que se'ns va lliurar van ser dos folis, vam demanar al regidor d'Hisenda que, de cara al ple, se'ns facilités el conjunt de documentació que justificava la inversió de més de tres milions d'euros a la qual ascendia el pla d'inversions. Un cop formalitzat els punts de l'ordre del dia del ple, i enviada tota la documentació, des de l'Assemblea de Cambrils vam detectar que, al punt que es tractava el pla d'inversions, tornaven a adjuntar la mateixa documentació, dos folis. Vam insistir, una vegada més, en reclamar que se'ns facilités tota la documentació relativa al punt, però des de l'equip de govern van descurar la nostra demanda. Això, el que ens generava, era una gran dificultat a l'hora de poder realitzar la nostra funció fiscalitzadora de la tasca que fa el govern. Finalment, l’únic que vam poder fer des de l'Assemblea de Cambrils i la resta de partits i membres de l'oposició va ser, una vegada començat el ple i acollint-nos a l'article 59 del Reglament Orgànic Municipal, sol·licitar la retirada del punt de l'ordre del dia".

"En cap moment vam valorar la possibilitat de suspendre el ple, la nostra única petició era la retirada del punt"

Segons continuat el comunicat de l'AdC: "hem de reconèixer que, des de l'Assemblea de Cambrils, en cap moment vam valorar la possibilitat de suspendre el ple, ja que la nostra única petició era la retirada del punt. Pensem que, la suspensió del ple per part del govern municipal de Cambrils, suposa dues coses. D'una banda, el govern municipal reconeix, una vegada més, haver-se equivocat,i ens dóna la raó, tant a l'Assemblea de Cambrils com a la resta de membres de l'oposició. I per una altra, la vergonya que seria presentar-se davant dels veïns i veïnes de Cambrils amb un ordre del dia que únicament contingui dos punts de "donar compte" i un altre per a atorgar una subvenció a una entitat local. Aquest seria tot el treball institucional del mes de febrer que presentaria el govern municipal en seu plenària. La resta de punts serien mocions i preguntes formulades per l'oposició. El més preocupant de tot, és que aquesta forma d'actuar ha estat molt freqüent durant els gairebé tres anys que portem de mandat".

"Ara, a un any de les eleccions municipals, ens vénen amb la urgència d'aprovar un pla d'inversions en el que és una mesura electoralista de manual"

Per acabar, des de l'Assemblea de Cambrils volen "expressar amb rotunditat que som partidaris i ho hem estat durant tot el mandat d'executar tot un seguit d'actuacions al municipi. Portem reclamant des del primer dia que vam arribar al consistori, ple rere ple, la necessitat d'implementar inversions a Cambrils per tal d'adequar diversos espais i fer-los més accessibles als veïns i veïnes i ha estat el govern municipal qui ens ha bloquejat una vegada i una altra, les nostres propostes. Ara, a un any de les eleccions municipals, ens vénen amb la urgència d'aprovar un pla d'inversions en el que és una mesura electoralista de manual per intentar netejar el desgast polític de tres anys d'immobilisme i inoperància institucional. Es pensen que la gent no té memòria".

Comenta aquest article