Societat

Joventut

Joventut Cambrils visita els instituts per acostar-se als joves

Per Redacció

Visita d'uns alumnes a l'Ateneu Juvenil
Visita d'uns alumnes a l'Ateneu Juvenil | Cedida

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils instal·la un punt d’informació mòbil al pati dels instituts, participa a les tutories, organitza trobades i ofereix visites guiades a l’Ateneu Juvenil per acostar-se als joves i fer-los arribar la informació més actual de primera mà. Les accions parteixen del programa dels serveis d’informació juvenil i de dinamització a l’institut.

Des del gener, una vegada al mes, la informadora juvenil es desplaça al pati dels instituts per contactar amb els alumnes i informar-los de qüestions que poden ser del seu interès. Concretament, els dimarts visita l'institut Ramon Berenguer IV, els dimecres l’institut Cambrils, els dijous l'institut La Mar de la Frau i els divendres el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer. D’aquesta manera, Joventut reforça el contacte de referència a l’institut que es manté tot l’any des de l’Ateneu juvenil i en hores de tutoria per a 2n d’ESO i 2n de BAT, que realitzen visites guiades a l’equipament juvenil per tenir un coneixement directe dels espais, serveis i recursos que tenen al seu abast.

Presència de la dinamitzadora juvenil a les tutories dels centres

Per altra banda, des del 27 de novembre la dinamitzadora juvenil està anant a totes les tutories dels instituts i del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer (de 1r d’ESO a 2n de BAT) per establir contacte amb els alumnes a través d’una dinàmica interactiva mitjançant el programa kahoot. Alhora, aquestes sessions serveixen per apropar als alumnes la informació referent als programes de Joventut per tal que se'n puguin beneficiar, així com els serveis i espais de l’Ateneu que tenen a la seva disposició.

L’Apunt

Projecte Corresponsals

A més, es presenta als joves el projecte Corresponsals i se’ls proposa formar-ne part de manera voluntària. En total, la dinamitzadora anirà a 57 classes i s’adreçarà a 1.425 joves. De moment ja s’han apuntat al projecte 141 voluntaris. A partir d’aquests contactes establerts per la dinamitzadora a totes les classes dels instituts, s’han pogut realitzar fins al moment dues trobades de Corresponsals a l’Ateneu Juvenil, on hi han assistit tant alumnes de l’institut Cambrils com del Ramon Berenguer IV. En les trobades realitzades, valorades per l’equip i pels joves com un èxit rotund, hi han participat de manera voluntària alumnes des de 1r d’ESO fins a 2n de Batxillerat, i s’ha pogut comptabilitzar la participació de fins a 60 joves. Es preveu continuar amb les trobades els mesos de març i abril amb alumnes dels instituts La Mar de la Frau i el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer.

Comenta aquest article