Informació general

Ple

El govern denuncia "una clara intenció de boicotejar l'acció de govern" per part de l'oposició

Per Berta Ruiz

Roda de premsa amb el govern municipal al complet, després de la suspensió del ple d'avui
Roda de premsa amb el govern municipal al complet, després de la suspensió del ple d'avui | Cristina Sierra

Immediatament després de la suspensió del ple d'aquest matí s'han succeït dues rodes de premsa d'uns i altres per donar explicacions. En primer lloc, tot l'equip de govern al complert ha comparegut per explicar les raons d'aquesta decisió. El govern ha manifestat que l'oposició disposava de la informació necessària i ha manifestat que tot plegat havia estat una “estratègia partidista” de l'oposició amb “una clara intenció de boicotejar l'acció de govern”.

Camí Mendoza: "Hem vist una estratègia dels grups de l'oposició que clarament aposten per una posició partidista més que en els interessos i les necessitats de Cambrils”

L'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– ha iniciat la compareixença explicant que, “les circumstàncies que s'han donat al ple m'han portat a prendre la decisió suspendre'l. Avui es passava un punt molt important per a Cambrils i un dels punts més importants que aprovarem en aquests 4 anys de legislatura per millorar el dia a dia dels cambrilencs i fer tot allò que podem fer per la ciutat, perquè hem treballat i hem sanejat les arques municipals i això ens permetrà fer inversions. Un punt molt important que l'hem treballat amb força perquè avui fos una realitat i es pogués aprovar al plenari. Hem vist però, una estratègia dels grups de l'oposició que clarament aposten per una posició partidista més que en els interessos i les necessitats de Cambrils”.

Tant l'alcaldessa com el regidor d'Hisenda –Jaume Gila– han comentat que fa 15 dies es va fer una comissió informativa d'Hisenda en la que es va passar la informació als regidors

Tant l'alcaldessa com el regidor d'Hisenda –Jaume Gila– han comentat que fa 15 dies es va fer una comissió informativa d'Hisenda en la que es va passar la informació als regidors. Posteriorment, segons ha apuntat Mendoza, també es va fer una junta de portaveus on assisteixen tots els grups representats i un representant dels no adscrits. “En cap moment es va requerir el que avui se'ns demanava al ple. Si és cert que ahir gairebé a les 14 hores, alguns regidors van demanar per registre una sèrie de documentacions”. En una mateixa línia, Gila ha remarcat que “la majoria de la informació que demanen es va explicar a la comissió informativa. No tenen la informació en paper però sí vaig fer l'explicació de moltes de les partides. Sí que hi ha algunes que no estaven acabades de definir, però ja les volíem explicar al ple. A més, la documentació es pot disposar des del primer moment que se surt de la junta de portaveus. Està disponible a secretaria i l'haurien pogut demanar com moltes altres vegades. Han esperat a l'últim dia com a estratègia”.

Mercè Dalmau: "Avui ha estat una mostra clara de boicotejar el plenari i d'intentar boicotejar l'acció de govern"

La primera tinent d'alcalde –Mercè Dalmau– també ha volgut afegir que, “el tema de la sol·licitud de la informació és una anècdota, una excusa que s'ha utilitzat per paralitzar l'acció de govern perquè avui passàvem un punt important per a la població com són les inversions. Amb aquesta actuació d'avui ha quedat clar qui posa per davant els interessos de la població als interessos partidistes de certes ideologies. Avui ha estat una mostra clara de boicotejar el plenari i d'intentar boicotejar l'acció de govern. La decisió de l'alcaldessa és la millor que es podia optar. El ple es convocarà en breu i les inversions s'aprovaran”.

Jaume Gila: "El tema del crèdit s'està negociant amb els bancs"

Finalment, preguntats per la sol·licitud d'aquest crèdit per fer front a les inversions, l'alcaldessa ha comentat que, “hi ha tota una tramitació que s'hagués explicat al ple”. Per la seva part, el regidor d'Hisenda ha confirmat que sí es demanarà un crèdit de 3 milions d'euros. “Aquests diners, aquesta modificació de crèdit ve condicionada a un préstec per afrontar aquestes inversions. El tema s'està negociant amb els bancs”. Gila ha afegit que el préstec serà de 3 milions d'euros, mentre que 145.000 euros més són provinents del PAM.

Comenta aquest article