Informació general

Inversions

Assemblea de Cambrils: «És un pla d'inversions mil·limètricament pensat per obtenir el màxim benefici polític de cara a les eleccions municipals»

Per Redacció

Imatge d'arxiu del regidor de l'Assemblea de Cambrils, Ivan Sanz
Imatge d'arxiu del regidor de l'Assemblea de Cambrils, Ivan Sanz | Lluís Rovira i Barenys

L'Assemblea de Cambrils ha emès un comunicat sobre el seu posicionament respecte al pla d'inversions presentat per l'equip de govern, el passat dimarts. Segons el text de l'AdC, "les tres portaveus dels partits polítics que conformen el govern municipal de Cambrils, acompanyades pel regidor d'Hisenda, van presentar un pla d'inversions de 3,1 milions d'euros, per dur a terme durant l'últim any de mandat. Manifestant amb aquesta mesura, una clara intenció d'obtenir un benefici electoralista de cara als comicis municipals de l'any vinent".

Tal com manifesten en el seu comunicat, "creiem que tots i totes podem arribar a coincidir que, durant els últims tres anys, Cambrils ha estat el paradigma de la inactivitat institucional. Això ha estat perquè un govern municipal, de perfil baix, no ha sabut resoldre els problemes quotidians que li plantejava la ciutadania. No ha estat, ni se li ha esperat, en problemàtiques relacionades amb l'habitatge, les polítiques socials, la neteja viària, el suport a la comunitat educativa... I ara volen solucionar aquesta incapacitat manifesta per governar a cop de préstec bancari".

"Tindran les obres acabades a finals del primer trimestre de l'any vinent, per fer-se la foto abans de les eleccions"

Des de l'Assemblea de Cambrils continuen dient que, "el pla d'inversions ho presentaran per a la seva aprovació en el ple ordinari de demà divendres, i dia d'avui, ni sabem les condicions en les quals es demanarà el préstec bancari que possibilitarà la seva execució, ni les accions concretes a les quals anirà destinat. L'opacitat amb el que s'està portant a terme aquest assumpte, ens està impedint poder realitzar el nostre treball de fiscalització al govern. I això és molt greu. Del que si tenim constància, són dels terminis els quals s'executaran les accions del pla d'inversions. Demà l'equip de govern municipal aprovarà el pla d'inversions al ple ordinari. Entre els mesos de març i abril es formalitzen les condicions del préstec. Durant l'estiu, s'elaboraran els informes tècnics i es resoldran les pertinents licitacions. A partir de la tardor es començaran a executar el gruix de les actuacions, per tenir-les acabades a finals del primer trimestre de l'any vinent, data límit que permet la llei inaugurar obres, i poder-se fer la foto, abans de les eleccions municipals".

El comunicat de l'AdC es clou afirmant que, "com es pot observar, és un pla mil·limètricament pensat per obtenir el màxim benefici polític de cara a les eleccions municipals del maig de 2019".

Comenta aquest article