Informació general

Inversions

L'equip de govern presenta un pla d'inversions de 3 milions d'euros

Es prioritzaran l'àrea de la persona i els serveis socials, les actuacions per afavorir la recuperació econòmica, així com la millora de l'espai públic i de les instal·lacions

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació del pla d'inversions. D'esquerra a dreta: Ana López, Camí Mendoza, Mercè Dalmau i Jaume Gila
Roda de premsa de presentació del pla d'inversions. D'esquerra a dreta: Ana López, Camí Mendoza, Mercè Dalmau i Jaume Gila | Berta Ruiz
Entre les actuacions més importants hi ha les millores a les escoles públiques i llars d’infants, a les instal·lacions esportives o al Casal Municipal de la Gent Gran, l’adquisició de nous desfibril·ladors, el projectes d’horts municipals, la Ràdio Municipal o la partida de 112.500 euros que es decidirà en un procés participatiu

L'equip de govern va presentar, ahir, un pla d'inversions que puja a 3 milions d'euros. Tal com va exposar l'alcaldessa –Camí Mendoza–, “feia uns anys que no podíem fer inversions però, gràcies a una gestió responsable i al sanejament dels comptes podem fer inversions que se centraran en una sèrie de millores substancials per a la ciutat. Es prioritzaran l'àrea de la persona i els serveis socials, les actuacions per afavorir la recuperació econòmica, així com la millora de l'espai públic i de les instal·lacions”. En aquesta presentació, l'alcaldessa va estar acompanyada de la primera tinent d'alcalde –Mercè Dalmau–, la segona tinent d'alcalde –Ana López– i el regidor d'Hisenda –Jaume Gila– que van desgranar les diferents inversions previstes. Cal destacar que aquest gruix d'inversions serà a través d'una modificació de crèdit del pressupost municipal que s'haurà d'aprovar al ple ordinari del proper divendres 23 de febrer.

Durant tot el mandat, segons l'equip de govern, s’han fet amortitzacions extraordinàries dels préstecs que permetran acabar l’any 2018 amb la reducció dels interessos a la meitat i una ràtio d’endeutament del 59,49% (el 2015 era del 95,68%). Els membres de l'equip de govern van manifestar que aquest bon estat dels comptes municipals permeten realitzar tot aquest seguit d'inversions necessàries per Cambrils. La primera tinent d'alcalde –Mercè Dalmau– va apuntar que aquests 3 milions d'euros serviran per donar compliment als objectius fixats al PAM (Pla d'Actuació Municipal), mentre que la segona tinent d'alcalde –Ana López– va explicar que aquestes inversions tindran un impacte directe en els serveis que rep el ciutadà, així com en l'economia i l'espai públic de Cambrils. Totes dues van destacar que la prudència i la bona gestió econòmica han donat els seus fruits per, ara, poder fer aquestes inversions que satisfacin les necessitats de la gent.

Inversions més destacades

L’alcaldessa ha destacat el clar component social del Pla d’inversions, que destinarà 1.164.320 euros en actuacions que tenen incidència directa sobre els ciutadans. Entre les actuacions més importants hi ha les millores a les escoles públiques i llars d’infants, a les instal·lacions esportives o al Casal Municipal de la Gent Gran, l’adquisició de nous desfibril·ladors, el projectes d’horts municipals, la Ràdio Municipal o la partida de 112.500 euros que es decidirà en un procés participatiu.              

  • 139.182,91 euros (Ensenyament): Millores a les escoles públiques i llars d'infants
  • 332.000 euros (Esports): Millores a les instal·lacions esportives. (Exemple: reparació del paviment de la pista d'atletisme, millores en la il·luminació de les instal·lacions del pavelló, arranjament de l'entorn de la carpa de la zona esportiva, renovació del material de funcionament de la pista, renovació de la caldera del camp de futbol i de la pista poliesportiva...)
  • 184.671,53 euros (Benestar Social): Millores al Casal Municipal de la Gent Gran (obres de remodelació de la cuina del Casal i remodelació dels lavabos de la planta baixa), adquisició de desfibril·ladors i horts urbans
  • 113.465,61 euros (Cultura): Millores al patrimoni del Museu. (Exemple: millores en la senyalització museística, millores a la Biblioteca, millores a l'Arxiu, millores en la cartelleria publicitària, etc...)
  • 208.000 euros (Noves Tecnologies: Projecte d'actuacions de l'iCambrils, Smart Cities
  • 112.500 euros (Participació): Pressupostos participatius i Millores als centres cívics
  • 36.500 euros (Alcaldia): Equipaments de Ràdio Cambrils i Monument als atemptats de Cambrils
  • 38.000 euros (Joventut, Policia): Millores a l'Ateneu Juvenil i Millores a les instal·lacions de la Policia Local                  
  • D’altra banda, una altra de les prioritats del pla és promoure l’activitat econòmica i generar riquesa. Amb aquest objectiu s’agrupa un segon bloc d’activitats amb un pressupost total de 200.000 euros que contempla millores al Mercat Municipal i a les platges, entre altres.
  • 100.000 euros (Promoció Econòmica): Millores al Mercat Municipal de la Vila i Millores a equipaments
  • 100.000 euros (Turisme): Millora de les platges

Finalment, el pla inclou 1.744.129,95 euros per a la millora d’espais públics com la creació de nous espais infantils, la senyalització de camins rurals, el pont de fusta del Cavet, l’arranjament del tram que quedava pendent del camí del cementiri, el material perquè les persones contractades a través dels Plans d’Ocupació Municipals puguin fer obres de manteniment i actuacions en parcs i jardins.

També en aquest bloc hi ha una partida per adquirir una nau per la brigada municipal, actualment descentralitzada en diferents espais municipals. D’aquesta manera, s’unifica el magatzem en un sola ubicació i es millora la logística, al mateix temps que s’alliberen espais per altres usos.

  • 1.233.570,36 euros (Serveis i Obra Pública): Millora de l'espai públic –espais infantils, senyalització de camins rurals, pont de fusta del Cavet, camí del cementiri, material plans d'ocupació, parcs i jardins–.
  • 510.559,59 euros (Urbanisme): Adquisició d'una nau industrial

L’Apunt

Nau industrial per a la brigada i alliberament d'un espai social per a les entitats

Aquesta darrera partida de 510.559 euros per a l'adquisició d'una nau industrial serà per ubicar-hi la seu de la brigada municipal. Segons va comentar l'alcaldessa, actualment, la brigada està dispersada en diferents ubicacions i aquest serà un edifici corporatiu que aglutinarà tota la infraestructura, material i vehicles de la brigada. De fet, quan s'alliberi un dels espais que ocupa actualment –a l'antiga seu dels Bombers a la plaça del Setge–, la idea és reconvertir-ho en un espai social per a l'ús de les entitats locals.

Comenta aquest article