Societat

Jornades de la Galera

Multitudinària galerada popular al port

Molta gent no es va perdre la degustació de fideus rossos amb galeres, cuinats per la Confraria de Pescadors. Es van fer unes 1.200 racions, amb uns 100 quilos de galeres

Per Berta Ruiz

La galerada popular va ser tot un èxit
La galerada popular va ser tot un èxit | Lluís Rovira i Barenys

El Mollet del Rec va acollir, ahir al migdia, la tradicional galerada popular, emmarcada en les catorzenes Jornades de la Galera. El bon temps solellós va acompanyar en l'acte més emblemàtic i multitudinari d'aquestes jornades gastronòmiques. Moltíssima gent no es va voler perdre la degustació de fideus rossos amb galeres, cuinats segons la recepta tradicional d'abordo per la Confraria de Pescadors. Es va cuinar una quantitat per a unes 1.200 racions –al preu de 4 euros–, amb uns 100 quilos de galeres i uns 90 quilos de fideus.

A banda, durant la matinal al port cambrilenc, es van organitzar diferents activitats a les Escales Reials. Hi va haver demostracions de vela llatina a càrrec de l'Arjau, passejades en llagut amb l'associació esportiva Vent d'Estrop i demostració de barques teledirigides. També es van organitzar dos tallers familiars a la Torre del Port: el de dissabte va ser el "Projecte Barca: construcció de vaixells en família" a càrrec de Bosco Plana i, el de diumenge, duia per títol "Peixos i pans: experimenta els orígens prehistòrics de la dieta mediterrània", a càrrec de l'IPHES.

Properes activitats de les Jornades de la Galera

Els propers actes de les Jornades de la Galera seran la visita guiada a la Confraria de Pescadors el proper divendres 23 de febrer, de les 17 a les 18 hores –la primera sessió es va fer aquest passat divendres– i el curs d'iniciació al tast d'olis d'oliva verga extra que es farà dissabte 24 de febrer, a les 11 hores, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola. Aquesta setmana també es resoldrà el concurs "De la mar als fogons" per a joves cuiners, que organitza l'Escola d'Hoteleria i Turisme.