Societat

Carnaval

Un Rei Carnestoltes rus es fa càrrec de l'Ajuntament durant quatre dies

Per Lluís Rovira i Barenys

El Rei Carnestoltes en el moment de llegir el seu discurs de presa de possessió, aquest passat divendres, a la sala de plens
El Rei Carnestoltes en el moment de llegir el seu discurs de presa de possessió, aquest passat divendres, a la sala de plens | Lluís Rovira i Barenys

El rei Carnestoltes va fer una apoteòsica arribada a l'Ajuntament, aquest passat divendres al vespre, per a prendre possessió del seu efímer mandat. Aquest cop, el Rei Carnestoltes era un potentat rus que va arribar transportat per una limusina i acompanyat per un estol de "Pulisies NACionals" que van fer una càrrega a les portes de l'edifici consistorial. El Rei Carnestoltes va entrar dins l'edifici, va saludar els components del consistori i, tot seguit, l'acció es va traslladar a la sala de plens. Abans del lliurament de la vara per part de l'alcaldessa al Rei Carnestoltes, aquest li va voler recordar a través d'un vídeo, el que va dir l'any passat referent a la "publicitat enganyosa" ja que l'ajuntament carnavalesc, en aquella ocasió, va retratar l'alcaldessa com una marioneta. En el vídeo projectat es va mostrar el programa electoral d'ERC a les darreres eleccions municipals i es va comprovar que dels 10 punts principals del programa només se n'havien complert dos i mig, "així doncs, qui fa publicitat enganyosa?" li va preguntar el Rei Carnestoltes a l'alcaldessa. Tot seguit, el Rei Carnestoltes, encarnat per l'actor Fermí Fernández, va encetar el seu discurs amb una interpel·lació directa als diferents regidors de l'Ajuntament i va presentar el seu equip de govern, format per persones de reconeguda "eficiència" en la gestió de Festivals de Música, Cooperatives Agrícoles,... i, també, els seus dos "regidors no adscrits". El "rus", propietari del solar del Pòsit, l'hotel Príncep i l'hotel de la Llosa, va fer un repàs de l'actualitat municipal tant política com de l'apartat d'infraestructures i va concloure que faltava "mà dura i una mica de sentit comú per poder posar ordre a la població. Però tranquils, que per això hem arribat nosaltres i segur que en dos dies ho posem tot al lloc on toca! Així que, gent de Cambrils, esteu preparats perquè governem i fem fora aquests quatre titelles del govern?".

Un Rei Carnestoltes que ho compra tot i ho paga tot

El Rei Carnestoltes i el seu govern, després de prendre possessió dels càrrecs municipals, van iniciar el plenari amb un primer punt de l'ordre del dia en què es constituïa el nou equip de govern, que es va formar sense cap problema i després de discussions amb els dos "pulisies" que vigilaven el ple. En el segon punt es va fer esment de les jornades gastronòmiques locals, amb una referència a les "jornades del xoriço, que se celebren tot l'any". En aquest punt es va acordar pujar el sou a set treballadors municipals, fer les jornades dels "bunyols", comprar el municipi de Vinyols i, finalment, "pujar els sous i els ous de tot Déu". Després d'aquest punt va venir el moment de que aparegués una suposada urna i els "pulisies" s'hi acarnissessin. A continuació el Rei Carnestoltes va fer esment de les seves intencions de convertir Cambrils amb un Salou 3.0, "Salou estarà ple de manyos i Cambrils ple de russos. També es va aprofitar el moment per a lliurar una samarreta al regidor Ivan Sanz en la que hi posava "Benvinguts Reis Mags. Gràcies Triple A". Després d'un cert enrenou, el plenari va aprovar una partida per a arreglar la pista d'atletisme que va resultar malmesa per la celebració del Mundialito de futbol, una altra partida per acaba l'auditori, una altra per reobrir les línies de P3 que es van tancar, una altra per contractar més personal de neteja i una més per arreglar la pudor de la depuradora. També es va aprovar una partida per a fer el local per a les entitats i es va aprofitar el moment per a recordar al regidor de Cultura i Festes, Lluís Abella, que l'any passat en aquest acte del Carnaval havia dit que es faria el local per a entitats. En aquesta ocasió el regidor de Cultura va dir que aviat hi hauria una sorpresa en aquesta qüestió.

Després d'això, també es va fer incís en l'assistència dels regidors als actes que es fan a Cambrils i ho van centrar en el fet que "els convergents" no havien assistit al pregó de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, aquest passat mes de setembre. Per aquest motiu es va gravar un "Foraster" especial a Cambrils per a que el veiessin els que no van ser al pregó i que es va projectar en vídeo a la sala de plens al finalitzar el ple carnavalesc. Abans, però, se'n va passar un altre protagonitzat pel "manetes de l'Ajuntament", en el que s'ensenyava com reconstruir un pont enderrocat o com repintar les lletres de Cambrils del passeig de les Palmeres. Per cert, aquest "manetes", que va intervenir durant el ple, havia estat contractat per "l'Alcalde Sensato", segons va dir ell mateix enmig de les burles dels regidors carnavalescos.