Cultura

Exposició

Enric Ferré: "M'agrada copsar el moment en què l'artista està abstret dins del seu món, la seva expressió"

L'exposició "Música en blanc i negre" recull imatges d'un concert de l'Escola Municipal de Música

Per Berta Ruiz

Enric Ferré presenta l'exposició Música en blanc i negre
Enric Ferré presenta l'exposició Música en blanc i negre | Berta Ruiz

Ahir al vespre s'inaugurava a la Sala Àmbits del Centre Cultural, l'exposició de fotografia “Música en blanc i negre” d'Enric Ferré. La mostra és un recull d'imatges del festival de Nadal que l'Escola Municipal de Música ofereix, cada any, amb motiu de La Marató de TV3 a l'església de Santa Maria. En aquesta ocasió hi ha plasmades les fotografies del concert que van organitzar el passat mes de desembre i en el què hi van participar els més de 300 alumnes i professors del centre –entre cors, combos i les diverses formacions musicals–. Segons va explicar Ferré, “el projecte va ser a petició del director de l'Escola de Música i, la intenció era fer un recull de fotografies per poder oferir a les famílies perquè tinguin aquest record. Després, es va donar l'ocasió de poder exposar a la sala”. A la mostra –que es podrà visitar fins el 2 de març– hi ha deu fotografies grans, quatre imatges més petites, així com la projecció d'un total de 150 fotografies.

Totes les imatges de l'exposició estan fetes en blanc i negre. Tal com ha comentat Ferré a revistacambrils.cat, “vaig començar a fer fotografia des de petit –amb diapositives– i, amb els anys, a través d'un company fotògraf de reus –Joan Capdevila– em va oferir la possibilitat de fer les fotos de l'AMCA (Associació Música Creativa Actual) de Reus. Amb ells vaig entrar el món del blanc i negre, sense flash i amb analògic. La música m'agrada i, sobretot, el moment en què l'artista està abstret dins del seu món, l'expressió que pots copsar del relax, de la satisfacció, de l'alegria d'aquell moment... En aquest cas, volia reflectir el nen que està sorprès, que somriu, que té complicitat amb un company o que està concentrat amb la partitura. El blanc i negre m'aporta molt, mentre que amb el color hi perdo. M'agrada destacar el gra més que la nitidesa; m'agrada més l'expressió de la cara de la persona que no pas el fet de fer un retrat perfecte. Li dono molt valor a l'expressió més que a la composició i a la nitidesa de les super càmeres d'avui en dia”.

Enric Ferré –reusenc resident a Cambrils des de fa molts anys– és pare d'un alumne de l'Escola Municipal de Música i, des d'enguany, també es alumne del centre.

Dalt i baix, diferents fotografies de la mostra instal·lada a la Sala Àmbits

 

Comenta aquest article