Informació general

Obres

Comencen els primers treballs a l'avinguda de Charles Darwin

Pel que fa a l'avinguda de l'Esport, el projecte està molt més endarrerit, segons va explicar el regidor d'Obra Pública Antonio Laguna

Per Berta Ruiz

Tanques al costat del parc del Pinaret, a l'avinguda de Charles Darwin, avui al matí
Tanques al costat del parc del Pinaret, a l'avinguda de Charles Darwin, avui al matí | Lluís Rovira i Barenys

Fa unes setmanes es van iniciar les obres de l'avinguda de Charles Darwin. Un projecte que se centra en el marge dret de la riera d'Alforja, des de la font del Mil·lenari fins a la futura estació del tren, limitant al nord amb l’'autopista AP7, a l’'oest amb el parc del Pinaret i a l’'est amb la riera d'Alforja. Segons va explicar el regidor de Serveis, Medi Ambient i Obra Pública –Antonio Laguna– en el ple del passat 26 de gener, aquella mateixa setmana van començar les obres de soterrament de la línia d'alta tensió. “Anteriorment ja s'havia fet la canalització del clavegueram, es van millorar i reformar les canalitzacions de l'aigua que passaven per aquesta avinguda, així com la fibra òptica. Podríem dir que ja s'ha fet tota la part soterrada i quedaria per fer l'obra superficial, així com l'enllumenat públic” va comentar Laguna. El regidor d'Obra Pública va avançar que, després de fer tots aquests treballs previs, l'obra podria començar passada la Fira, el proper mes de juny.

A banda de tota la renovació dels serveis, l’'avinguda tindrà una zona enjardinada, dos carrils de circulació rodada, una franja d'aparcament en línia, una zona enjardinada amb arbustos, un carril bici, una vorera de quatre metres d'amplada i un tercer espai enjardinat fins a la tanca del parc del Pinaret. En concret, el projecte afectarà una superfície de 18.983 m2.

Recordem que a finals del passat mes d'agost es va celebrar un ple extraordinari en què es va aprovar una modificació de crèdit per un import total d'1,3 milions d'euros per impulsar diferents obres de millora. Entre les despeses derivades d'aquesta modificació de crèdit es va incloure una partida de 700.000 euros per dur a terme aquestes obres de l'avinguda de Charles Darwin, que amb aquest import ja comptarà amb el 100% del finançament, que es completa amb una altra partida municipal i la subvenció de la Diputació de Tarragona.

El projecte de l'avinguda de l'Esport, més endarrerit

Per altra banda, el regidor d'Obra Pública també va explicar alguns detalls d'un altre projecte important que s'ha d'executar en aquesta zona. Es tracta de l'avinguda de l'Esport, un nou vial que ha de connectar l'avinguda de Darwin amb la carretera de Montbrió a tocar de la zona esportiva municipal. Aquest projecte però, està més endarrerit. Segons va dir Laguna, “s'ha passat el plec de clàusules al departament de compres i contractació perquè redacti de quina manera s'ha de fer el concurs perquè l'empresa adjudicatària s'encarregui dels dos projectes: tant el del pont com el de la rotonda de la carretera de Montbrió”.