Societat

Joventut

Joventut busca alumnes que vulguin exposar els seus treballs de recerca

Per Berta Ruiz

Presentació de la iniciativa Societat de Recerca. D'esquerra a dreta: Alegria Rodríguez, Eduard Pellicer, Camí Mendoza i Àngel Panicello
Presentació de la iniciativa Societat de Recerca. D'esquerra a dreta: Alegria Rodríguez, Eduard Pellicer, Camí Mendoza i Àngel Panicello | Berta Ruiz

El Departament de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils posa en marxa, per segon any consecutiu, les jornades de debat "Societat de Recerca", emmarcades en el Pla de Joventut 2017-2020 i adreçades a l'alumnat de segon de Batxillerat i de l'Escola d'Hoteleria i Turisme que vulguin exposar el seu treball de recerca. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació d'aquesta iniciativa a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, el regidor de Joventut –Eduard Pellicer–, la tècnica de Joventut –Alegria Rodríguez– i un dels dinamitzadors voluntaris, Àngel Panicello.

Tal com van exposar, ahir, la idea és engrescar als alumnes a mostrar els seus projectes i a donar visibilitat a tota la feina que han realitzat durant mesos. De fet, com que molts d'aquests treballs no surten més enllà de les aules i de la valoració dels professors, la iniciativa pretén que l'alumne exerceixi d'expert sobre un tema, l'exposi i es generi un debat. L'objectiu és seleccionar una dotzena de treballs –no els més excel·lents en qualificació– sinó els que puguin generar unes sessions de debat més engrescadores o els d'aquells alumnes que tinguin més bona oratòria o desimboltura. L'exposició dels projectes tindrà lloc en quatre jornades que se celebraran els dies 13 i 20 de març i 11 i 18 d’abril (de 18 a 20 hores) a l’Ateneu Juvenil. Les sessions, obertes a la ciutadania, constaran de presentacions de 10 minuts i debats posteriors de 20 minuts i comptaran amb la participació de persones amb experiència professional i/o personal de diferents àmbits.

Termini fins el 2 de març

Les persones interessades en presentar-se tenen temps fins el 2 de març per gravar un vídeo d’un màxim de dos minuts explicant el tema del treball i per què creuen que han de ser escollits. El vídeo es pot portar a l’Ateneu o enviar al correu joventut@cambrils.org. Per promocionar les jornades entre joves, el Departament de Joventut ha publicat a les xarxes aquest original vídeo i ha intensificat les visites als instituts. A més, enguany, com a novetat, tots els alumnes que facin arribar el vídeo rebran com a premi una formació específica i en profunditat per poder fer una bona exposició oral d’una idea (elevetor pitch) i els 12 seleccionats obtindran una entrada gratuïta a les TEDx de Reus o Tarragona 2018.

Les jornades "Societat de Recerca" compten amb la col·laboració dels instituts Mar de la Frau, Cambrils i Ramon Berenguer IV i Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Comenta aquest article