Cultura

La Coral Verge del Camí clou les actuacions a Astúries amb la participació als X Encuentros Musicales d'El Entrego

Per Marcel Blàzquez



La Coral Verge del Camí en la seva participació als X Encuentros Musicales d'El Entrego
La Coral Verge del Camí de Cambrils va realitzar una petita gira per diferents poblacions de la vall del riu Nalón, a Astúries. La gira va consistir en tres concerts organitzats pel cor masculí San Andrés "Sergio Domingo", que en tot moment va comportar-se com a amfitrió de la coral cambrilenca. Aquest cor pertany a la població d'El Entrego i organitza cada any els Encuentros Musicales, que enguany arriben a la seva desena edició. Els Encuentros Musicales han consisit en dos dissabtes dedicats a la música. El primer va ser el passat 14 d'octubre i programava com a actuacions destacades la de la Coral Verge del Camí.

Els primer dels concerts de la Coral, però, va ser el dia 13 a l'església de Pola de Laviana, on també va actuar la coral mixta de Laviana i el cor masculí San Andrés "Sergio Domingo". Aquestes dues corals van interpretar un breu repertori i van donar pas a l'actuació de la Coral Verge del Camí, que va protagonitzar la major part del concert.

El segon concert va tenir lloc a la població de Grado, on també va actuar el cor San Andrés "Sergio Domingo" i després la Coral Verge del Camí amb el repertori preparat per a aquesta gira, que consistia en una mostra de música sacra, espirituals negres, música popular sud-americana, cançons de musicals i també música popular catalana.

El darrer concert va ser el dels X Encuentros Musicales d'El Entrego, on a més de la Coral, que va cloure les actuacions, també hi van participar la coral basca Lartaun d'Oiartzun, alumnes del conservatori d'Avilés, alumnes del conservatori de la mancomunitat de la vall del Nalón i també el cor organitzador, San Andrés "Sergio Domingo", que porta aquest nom en homenatge al compositor Sergio Domingo, fundador del cor.

A banda de les actuacions, la Coral va ser rebuda institucionalment a la casa consistorial de San Martín del Rey Aurelio, que és el consell al qual pertany la població d'El Entrego, i va visitar les ciutats d'Oviedo i Gijón, així com el Museu Interactiu de la Mineria, que mostra l'evolució i la importància de la indústria minera a la vall del riu Nalón.

Comenta aquest article