Cultura

Festival

Concert Studio, única empresa presentada per a organitzar el Festival Internacional de Música

Actualment s'està revisant tota la documentació presentada per l'empresa i en breu es farà l'adjudicació del contracte que s'ha ampliat per a les tres properes edicions

Per Berta Ruiz

Imatge del concert de Love of Lesbian en l'edició de l'any passat
Imatge del concert de Love of Lesbian en l'edició de l'any passat | Berta Ruiz

La 44a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils (FIMC) comença a prendre forma. A finals de l'any passat, l'Ajuntament va treure a concurs l'adjudicació per a l'organització d'aquest esdeveniment musical. Un cop tancat el termini del concurs públic, l'única empresa que s'ha presentat al concurs és Concert Studio. Aquesta és l'empresa que l'any passat ja es va fer càrrec de l'organització del festival, in extremis, després del daltabaix produït per la detenció del promotor musical Antoni Mas –gerent de Publiolimpia– que va fer perillar l'organització de l'esdeveniment musical. Recordem que Concert Studio és l'organitzadora del Festival Jardins de Pedralbes de Barcelona, del Festival Mil·lenni de Barcelona i, fins l'any 2011 va ser l'organitzadora del Festival de Cap Roig de Calella de Palafrugell –durant 12 anys––. L'estiu de l'any passat, Concert Studio va haver de configurar un cartell d'artistes a contrarellotge.

Adjudicació de l'organització per a les tres properes edicions

Un dels principals canvis que s'ha inclòs en el plec de clàusules de contractació del festival és l'ampliació de la durada del contracte per a les tres properes edicions del FIMC –la de 2018, 2019 i 2020–

Un dels principals canvis que s'ha inclòs en el plec de clàusules de contractació del festival és l'ampliació de la durada del contracte per a les tres properes edicions del FIMC –la de 2018, 2019 i 2020–. De fet, preguntat per aquest tema en el darrer ple ordinari del passat 26 de gener, el regidor de Cultura i Festes –Lluís Abella– va donar detalls d'aquesta qüestió. Segons va dir, “aquesta ampliació està justificada per fer més atractiva la concurrència al concurs per part de les empreses del sector, ja que els suposa poder treballar en un projecte de futur i amb garantia de continuïtat. L'empresa adjudicatària pot treballar amb més previsió, organització i seguretat”. Tal com va apuntar Abella, aquesta adjudicació a tres anys “permet que les empreses treballin amb suficient anticipació en la contractació d'artistes que en l'àmbit internacional i del nivell musical del Festival es contracten amb molt de temps –alguns amb un any d'anticipació–, ja que en molts casos va en funció de les gires dels artistes. Per altra banda, tenir l'adjudicació per a tres anys permet una recerca potencial de patrocinadors que veuen la seva inversió i col·laboració com una activitat a llarg termini i no com un patrocini puntual que els resulta menys atractiu. També permet una major rendibilitat de les possibles inversions que es facin al Festival”.

Lluís Abella: "Tot va en la bona direcció"

Segons ha explicat el regidor de Cultura –Lluís Abella– a revistacambrils.cat, “encara no s'ha adjudicat el concurs, però tot va en la bona direcció. Ara s'està en el procés de revisar tota la documentació presentada, els informes pertinents i els requisits legals que es demanen a l'empresa en temes de solvència econòmica i solvència tècnica. No es trigarà gaire en fer l'adjudicació. Serà un festival similar al que ja teníem”. El regidor de Cultura ha precisat que amb aquesta ampliació del contracte durant tres anys es dóna una major previsió a l'empresa organitzadora i una planificació a més llarg termini. Com en les darreres edicions, l'Ajuntament de Cambrils farà la cessió de l'espai –el parc del Pinaret– i d'altres conceptes relacionats amb el Festival. Per la seva part, Concert Studio assumirà tots els costos i riscos econòmics de l'esdeveniment musical.

Comenta aquest article