Societat

Ensenyament

Anna García Cots de l'institut Cambrils és guardonada als premis de la Fundació Reddis pel seu treball de recerca

Per Redacció

D'esquerra a dreta: la professora M. Pilar Pérez, l'alumna Anna García Cots i el director del centre Llorenç Porquer
D'esquerra a dreta: la professora M. Pilar Pérez, l'alumna Anna García Cots i el director del centre Llorenç Porquer | Cedida

L'alumna cambrilenca Anna García Cots de l'institut Cambrils ha estat guardonada amb el tercer premi de l'àmbit científic-tecnològic pel seu treball de recerca "Cuina a baixa temperatura" en la setena edició dels premis de la Fundació Privada Reddis. Un certamen que premia els millors treballs de recerca de batxillerat, amb l'objectiu de potenciar la recerca i la investigació a l'ensenyament secundari post obligatori.

El treballde l'Anna García Cots “Cuina a baixa temperatura” –sota la tutoria de la professora M. Pilar Pérez Benavente– exposa dues tècniques culinàries que es complementen: la cuina tradicional i la cuina a baixa temperatura. El valor afegit que aporta la recerca es troba en el fet d’explicar les diferències entre els tipus de cuina, la maquinària utilitzada a nivell professional, les tècniques emprades i els beneficis i riscos en la salut d’aquest tipus de cuina. En la part pràctica es realitzen anàlisis comparatives entre la cuina tradicional i la cuina a baixa temperatura a partir de la cocció de tres aliments i experimentalment es determinen dos paràmetres: el temps i la temperatura.

L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc el passat dijous 1 de febrer a la tarda, a la seu de la Fundació Reddis de Reus. El director del centre cambrilenc –Llorenç Porquer Seguí– va estar present en aquest acte, il·lusionador per a l’alumna, per al centre i per a la tutora que, amb la seva tasca ha reforçat en l'alumna la importància de l’esforç i de la feina ben feta.

 

 

Comenta aquest article