Informació general

Infraestructures

Units per demanar el desmantellament immediat de l'actual traçat ferroviari

Els alcaldes de Mont-roig del Camp, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Salou i Cambrils van mantenir, ahir, una primera reunió i ja tenen sol·licitada una trobada amb responsables ministerials a Madrid

Per Lluís Rovira i Barenys

Fran Morancho, alcalde de Mont-roig del Camp; Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils; Pere Granados, alcalde de Salou i Alfons García, alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, ahir a Miami Platja, al costat de la via fèrria
Fran Morancho, alcalde de Mont-roig del Camp; Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils; Pere Granados, alcalde de Salou i Alfons García, alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, ahir a Miami Platja, al costat de la via fèrria | Lluís Rovira i Barenys

 

Els alcaldes de Mont-roig del Camp, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Salou i Cambrils van acordar, ahir, treballar conjuntament per demanar al Ministeri de Foment el desmantellament urgent de la via del tren que passa pel litoral, un cop entri en funcionament el Corredor del Mediterrani. Els representants dels 4 municipis van mantenir, ahir al matí, a les oficines municipals de Miami Platja, una primera reunió de treball on van decidir fer front comú davant d’una problemàtica que afecta als quatre municipis. Els contactes entre els alcaldes continuaran per assegurar que els pròxims passos per part de l’Estat vagin en aquesta línia. De moment, ja s’ha sol·licitat una reunió amb Júlio Gómez-Pomar, secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge i Manuel Niño González, secretari general d’Infraestructures per tractar sobre aquesta qüestió i conèixer el calendari definitiu de posada en marxa del Corredor del Mediterrani.

Camí Mendoza: “Els quatre municipis defensem el mateix posicionament en relació al desmantellament i per això hem començat a treballar plegats”

L'alcaldessa Camí Mendoza va manifestar la necessitat d’integrar l'actual traçat ferroviari en la trama urbana, eliminant barreres arquitectòniques, “els quatre municipis defensem el mateix posicionament en relació al desmantellament i per això hem començat a treballar plegats”. Per la seva part, Fran Morancho, alcalde de Mont-roig del Camp, va dir que "no volem que continuïn passant trens pel traçat de la costa. Volem una resposta del Ministeri per saber quan començarà exactament el desmantellament”. D'altra banda, Alfons Garcia, alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, va destacar també la necessitat de “fer esforços conjunts per evitar el risc que les vies es quedin tal com estan i aquest problema s’eternitzi”.
En aquest sentit, Pere Granados, alcalde de Salou, va reiterar la preocupació per l’entrada en funcionament del Corredor del Mediterrani sense tenir concreció ni projecte de desmantellament per part del Ministeri de Foment. Granados va recordar que "el desmantellament d'aquest tram ferroviari forma part de l'informe medioambiental del Corredor del Mediterrani i per tant s'ha d'executar de forma obligatòria"
D’altra banda, cada municipi té el seu projecte per desenvolupar. Cal recordar que aquest mateix mes de gener, l'alcalde de Mont-roig del Camp manifestava públicament que vol que l'actual traçat que passa pel terme municipal de Mont-roig i el que passa per Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant es converteixi en una via verda. Salou i Cambrils tenen altres propostes però en el que tots coincideixen és en la necessitat del desmantellament immediat de l'actual infraestructura ferroviària.

A banda, tal com va apuntar Camí Mendoza, tots quatre municipis també coincidim que en un futur hi pogués haver un transport públic tipus tramvia que unís els quatre municipis. En aquest sentit l'alcalde de Salou, Pere Granados, va precisar que "ja havíem dit que estàvem d'acord en que es deixessin les vies si es podien adaptar a l'entramat urbà, però això no és viable. Si s'ha de fer un tramvia no volem catenàries dins de les zones urbanes".

 

Comenta aquest article