Informació general

Uns 200 estudiants i professionals del sector gastronòmic participaran al II Congrés de la Gastronomia Mediterrània

Per Berta Ruiz



Robert Beniages i Anna López ahir al matí en roda de premsa
Ahir es van presentar en roda de premsa les jornades del segon Congrés de la Gastronomia Mediterrània de Cambrils que tindrà lloc els dies 30 i 31 d'octubre, juntament amb altres activitats paral·leles que es faran entorn aquest congrés. A l'acte hi van ser presents l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i la regidora de Turisme –Anna López–, juntament amb alguns representants del sector i restauradors cambrilencs.

Robert Benaiges va destacar la importància d'aquestes jornades gastronòmiques, "ja que la gastronomia és un dels elements que és més propi, més inherent i més particular de la nostra ciutat". Segons Benaiges, la feina feta durant molts anys ha aconseguit que Cambrils tingui una situació privilegiada com a referència gastronòmica de Catalunya i arreu de l'Estat, "som dels pocs llocs de l'Estat espanyol en què es pot trobar una concentració tan important de restaurants que ofereixen un producte i un servei de qualitat com el que es dóna a Cambrils". L'alcalde de Cambrils també va explicar que l'administració té la responsabilitat de promocionar la gastronomia, no només com a atractiu turístic, sinó també des del punt de vista cultural, pedagògic i social.

Consolidar el congrés

Robert Benaiges va qualificar l'experiència del primer congrés de l'any passat, dins del marc de l'Univers Gastronòmic de la Mediterrània, com un gran èxit i va dir que se n'ha fet una avaluació molt positiva per part de tots els representants del sector. A banda, Benaiges també va explicar la importància de la màxima implicació de la Universitat Rovira i Virgili, "perquè creiem que és un ens de prestigi, tant per la seva implicació en el territori com per la formació i els instruments d'investigació i desenvolupament que posa a disposició". L'alcalde també va remarcar la importància de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, "un referent de formació professional de les nostres contrades. N'hi ha poques a Catalunya i és un fet extraordinari que estigui a Cambrils. S'ha d'aprofitar i implicar l'Escola d'Hoteleria en aquest tipus d'activitats, perquè això tingui continuïtat en el futur".

Un congrés novedós i amb continguts molt variats

La regidora de Turisme –Anna López– també va fer un repàs per les principals novetats d'enguany, tant en el canvi de format, com en el lloc d'ubicació del congrés –l'Escola d'Hoteleria i Turisme– i l'àmplia varietat de tallers, ponències i conferències que s'oferiran. Anna López va explicar que amb el nou format es tractaran sis temàtiques que es faran simultàniament, amb un total de 36 tallers i 42 ponències que s'aniran repetint durant les dues jornades del congrés. Segons Anna López, "creiem que hem aconseguit un programa del congrés que podrà satisfer totes les necessitats i inquietuds del sector. A Cambrils, la gastronomia i el turisme van molt lligats i es complementen directament. La gastronomia és un argument molt important per promocionar i, juntament amb el turisme, són dos sectors econòmics de primer ordre a Cambrils". Per a aquest congrés es preveu que la participació sigui molt important; entorn uns 200 professionals del sector i estudiants prendran part d'aquestes jornades gastronòmiques.

Paral·lelament al congrés, també es faran altres activitats relacionades com l'exposició fotogràfica "La mar de cuines" que s'inaugurarà el proper divendres dia 20 i es podrà visitar fins al 18 de novembre a la Sala Àgora. També es farà el cicle de cinema gastronòmic –que es farà els dies 27 i 28 d'octubre– i la Festa del Peix Mecànic –degustació popular de fideus rossos, que es farà el 29 d'octubre–.

Comenta aquest article