Informació general

Esports

L’Ajuntament i el Club Handbol Cambrils signen un conveni per incorporar xiquets dels Centres Oberts als equips base

Per Redacció

Signatura del conveni entre l'Ajuntament i el Club Handbol Cambrils
Signatura del conveni entre l'Ajuntament i el Club Handbol Cambrils | Cedida

L’Ajuntament de Cambrils i el Club Handbol Cambrils han signat un conveni per incorporar xiquets i xiquetes dels Centres Oberts als equips base del club. L’alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– i el president del Club Handbol Cambrils –Miguel Ángel Díaz– van formalitzar l'acord, aquest passat dilluns, per incorporar tres nens o nenes dels Centres Oberts Alba i Albamar de Cambrils a les categories benjamí i aleví (de 7 a 11 anys). A la signatura també hi va assistir el regidor de Benestar Social, Josep Maria Vallès, i diversos membres del club esportiu.

Els nens i nenes s’han escollit en el marc de les activitats de handbol que el club ja va realitzar durant el curs amb usuaris i usuàries dels Centres Oberts i passaran a formar part dels equips base durant una temporada amb possibilitat de renovació. Els infants realitzaran als dos entrenaments setmanals, jugaran tant en la lliga comarcal com a les trobades i seran partícips en tots els actes que organitzi el propi club. El club es farà càrrec de les despeses de llicències i mútues. També realitzarà el préstec de la primera i segona equipació mitjançant un dipòsit monetari previ de les famílies que serà retornat en finalitzar la temporada, havent tornat tota la roba en bones condicions.

Per poder formar part d’aquest programa hi haurà d’haver un compromís tant del nen o nena com de les famílies a assistir a tots els entrenaments i partits o a informar a l’entrenador en cas de no poder-hi assistir. Els jugadors i jugadores hauran de tenir una bona actitud vers l’ensenyament de l’esport, respectar els entrenadors, companys i rivals i comptar amb el suport de la seva família. A més, partint de la base que l’esport i l’ensenyament han d’estar lligats, també caldrà tenir un bon comportament a l’escola i al Centre Obert.

El conveni amb el Cub Handbol Cambrils és una acció més en la línia de promoure una atenció educativa i social que permeti disminuir o eliminar situacions de risc. La pràctica de l’esport i dels seus valors serà una eina més per estimular i potenciar el desenvolupament de la personalitat, la socialització i l’adquisició d’aprenentatges bàsics i, en definitiva, compensar les deficiències socioeducatives dels i les participants.