Cultura

Biblioteca

Unes obres de millora a la Biblioteca aïllaran acústicament la planta baixa de les plantes superiors

L'equipament, que l'any passat va complir el seu 20è aniversari, rebrà una inversió total d'uns 35.000 euros per renovar l'espai i el parc informàtic

Per Berta Ruiz

Imatge d'un espectacle de teatre a la planta baixa de la Biblioteca, el passat mes de desembre
Imatge d'un espectacle de teatre a la planta baixa de la Biblioteca, el passat mes de desembre | Berta Ruiz

El Departament de Cultura de l'Ajuntament ha endegat una sèrie de millores a la Biblioteca Municipal. L'equipament, que l'any passat va complir el seu 20è aniversari, rebrà una inversió total d'uns 35.000 euros que servirà per renovar l'espai i dotar-lo d'un nou parc informàtic. Tal com ha explicat el regidor de Cultura –Lluís Abella– a revistacambrils.cat, una de les principals inversions que es duran a terme, en breu, seran unes obres d'aïllament acústic a la planta baixa de la Biblioteca, que separaran aquest espai de la primera i la segona planta. Segons Abella, "en aquesta planta baixa és on, habitualment, es fan les sessions de contacontes per als més petits i aquestes activitats acostumen ser les més 'sorolloses'. Farem un aïllament acústic amb els pisos de dalt que consistirà en col·locar una mampara a les escales i un vidre glaçat al forat de darrere de l'ascensor. D'aquesta manera la planta baixada quedarà aïllada de la primera i segona planta que són espais de lectura i estudi. D'altra banda, també canviarem la portada d'entrada".  Si tot segueix els terminis previstos, aquests treballs podrien començar en uns tres mesos i tindrien un cost d'uns 25.000 euros.

A banda, tal com ha apuntat Abella, també es farà una renovació de tot el parc informàtic de la Biblioteca –amb una inversió d'uns 5.000 euros–, un material que ja té molts anys i s'havia quedat força obsolet. En aquesta línia de millora de la tecnologia de la Biblioteca, aquest mes de gener s'ha renovat la wifi de l'equipament. Ara els usuaris ja poden navegar a una major velocitat, amb més seguretat i garanties perquè tothom es connecta amb la seva pròpia contrasenya. Segons Abella, "la wifi de la Biblioteca va ser una de les primeres que es van instal·lar i també s'havia quedat 'petita' i obsoleta. Ara l'hem dotat de més potència". Aquesta darrera millora ha tingut una inversió d'uns 5.000 euros més.

Comenta aquest article