Societat

Educació

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer celebra el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau

Per Berta Ruiz

Uns alumnes van pintar amb pintura negra coloms de pau als murals que va fer tot l'alumnat d'ESO
Uns alumnes van pintar amb pintura negra coloms de pau als murals que va fer tot l'alumnat d'ESO | Berta Ruiz

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer va celebrar, ahir al matí, el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP), difós internacionalment. El Dia Mundial de la No-Violència i la Pau va ser fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal. Aquest dia es practica a les escoles de tot el món, el dia 30 de gener o els dies propers per commemorar l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi. El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

Per celebrar aquesta diada, els alumnes d'ESO del centre es van convertir "en artistes de la pau" i tots ells van dibuixar lliurement què significa per a ells aquesta paraula. Amb tots els dibuixos es van crear quatre murals i a cada mural es va dibuixar la silueta del colom de la pau. Posteriorment, quatre alumnes van resseguir aquesta silueta amb pintura negra per ressaltar aquesta figura simbòlica. A banda, es van llegir diferents textos contra les guerres que assolen molts països del món i en pro de la pau i de la concòrdia, sent les escoles un bon espai per fomentar el respecte i els valors.

A mig matí, també es va celebrar aquest Dia Escolar de la No-Violència i la Pau a l'edifici de La Salle amb l'alumnat de Primària i, cap al migdia, va ser el torn dels alumnes més petits del centre, els d'Educació Infantil a l'edifici Vedruna.

Alumnes del centre van llegir un manifest per la pau i la no violència
Celebració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau amb els alumnes d'ESO, ahir al matí a l'edifici Vedruna