Informació general

Institucions

Josep Poblet destaca la política "d'excel·lència i transparència" en el balanç dels 10 anys al capdavant de la Diputació de Tarragona

Per Lluís Rovira i Barenys

Josep Poblet, ahir, en el balanç dels 10 anys de presidència a la Diputació de Tarragona
Josep Poblet, ahir, en el balanç dels 10 anys de presidència a la Diputació de Tarragona | Lluís Rovira i Barenys

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va fer un repàs, ahir, del que han sigut els més de 10 anys que porta al capdavant d'aquest organisme. Poblet va ser nomenat president de la Diputació de Tarragona el juliol de 2007 i després d'aquests 10 anys ahir va voler recordar el que havia dit en la seva investidura, "la Diputació és i ha estat un agent efectiu per a produir un canvi en el pla social i econòmic per a donar noves oportunitats a la gent que hi vivim". La gestió d'aquests 10 anys ha comportat la reducció d'organismes autònoms, actualment només hi ha BASE i el Patronat de Turisme; la retallada de despeses prescindibles; la reconducció de recursos humans, la reducció de l'endeutament en el que s'ha passat dels 105 milions d'euros de deute de l'any 2007 als 27 actuals. Josep Poblet també va destacar la política d'excel·lència i de transparència que els ha portat a la màxima qualificació del servei que donen.

En aquests anys, a més, s'ha obert una seu institucional a Tortosa i s'ha habilitat el Tàrraco Arena com a centre cultural. A banda, el que fa uns anys es denominaven "centres impropis" es va canviar la filosofia i se'ls hi ha donat el màxim impuls. Aquests centres dependents de la Diputació de Tarragona són les Escoles Especials, el Conservatori de Música i les Escoles d'Art i Disseny, "avui són centres propis", va dir Poblet. D'altra, en aquest període s'ha adquirit l'antic edifici de Caixa Tarragona per convertir-lo en el lloc operatiu central de la Diputació.

Josep Poblet també va destacar el suport que la Diputació de Tarragona ha donat als Jocs del Mediterrani, al Museu Casteller de Valls i la propera inversió que es farà al castell d'Escornalbou. També va destacar el paper essencial que ha jugat la correlació de forces amb la URV i va plantejar quatre eixos de futur basats en el Coneixement; el Territori; les Persones, Formació i Cultura i la Gestió excel·lent i transparent. Precisament tot això constitueix la base en la que es treballa per tal de demanar que la demarcació de Tarragona es pugui definir com una regió model d'innovació i competitivitat i que això comporti una transferència de certes competències per part de la Generalitat.

Comenta aquest article