Informació general

Els restaurants afectats per la remodelació del port desmunten les seves terrasses com a pas previ a les obres

Per Lluís Rovira i Barenys, Berta Ruiz



La terrassa del restaurant Matilde ja estava completament desmuntada ahir a la tarda
Ahir va ser un dia d'activitat frenètica a la part de la façana del port on, de manera imminent, han de començar les obres de remodelació. Diferents establiments de restauració estaven retirant les estructures de les seves terrasses per deixar via lliure a les obres que s'han d'iniciar aquesta mateixa setmana.

La supressió de la terrassa significa, en alguns dels casos, perdre tota la part de menjador de l'establiment de restauració. Aquest és el cas del restaurant Matilde, ja que les 10 taules de què disposava es trobaven al recinte tancat que tenia a la via pública. A l'interior de l'establiment hi té les cuines, la barra de bar i un petit lloc per a dues taules. El restaurant haurà de tancar les portes i no podrà obrir fins que les obres estiguin completament enllestides.

En algun altre cas la reducció no ha estat tan dràstica, tot i que sí que ha estat significativa. Aquest és el cas del restaurant La Roca d'en Manel, que ahir també desmuntava l'estructura que durant 25 anys li ha permès tenir un espai on ha disposat de més de 30 places de menjador.

El restaurant Miramar també havia desfet, ahir, la part de la seva ocupació que estava afegida a la façana de l'establiment, tot i que cal dir que tant aquest restaurant com el restaurant Joan Gatell tenen una concessió per part de Ports de la Generalitat que els permetrà mantenir la part de la seva estructura que es troba afegida a la línia de les façanes. El restaurant Joan Gatell, per la seva banda, retirava les grans jardineres que fins ara tenia al voltant del seu establiment.

Les obres

La remodelació d'aquesta part de la façana del port es preveu que estigui enllestida en un període de sis mesos, pels volts de Setmana Santa de l’any vinent, tal com es va explicar als veïns d'aquesta zona en la reunió mantinguda a meitats d'aquest passat mes de setembre a l'Ajuntament.

Ports de la Generalitat va adjudicar les obres del projecte a l'empresa ACSA, Obras e Infraestructuras, SA. La remodelació oferirà un canvi considerable a l'actual aspecte que ofereix aquest tram de la façana marítima, que va des de la plaça de Marcel·lí Domingo fins a la rotonda situada davant del Patronat de Turisme de Cambrils, d’uns 180 metres de llarg. Amb la remodelació, aquesta part oferirà un aspecte molt semblant al del primer tram del passeig, que va des de la rotonda del Club Nàutic fins a la plaça de Marcel·lí Domingo, acabat en la primera fase l'any 2001.


Aquest projecte de remodelació està diferenciat en dues grans àrees. La primera, al costat dels edificis, inclourà una zona de terrasses, una vorera a nivell i un vial de serveis, que donaran suport a les activitats dels comerços i de la restauració. Aquest  estarà delimitat en tots dos costats per pilons, per on hi podran circular vianants i el servei logístic per als comerciants. Pel que fa a la banda del passeig més propera al mar, hi haurà un passeig per a vianants i un carril bici de 2,50 metres. Aquestes dues àrees estaran separades per un vial de trànsit rodat. L'Ajuntament s'encarregarà d'instal·lar els contenidors subterranis per a la recollida selectiva de residus, alhora que modificarà els serveis públics existents al subsòl. A banda, el mobiliari urbà com ara jardineres, bancs i pilons tindrà les mateixes característiques que els de la primera fase.

El pressupost total de les obres d’execució és d'1.510.005,90 euros, dels quals 1.108.714,75 euros aniran a càrrec de Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Cambrils aportarà un total de 401.291,17 euros.

Comenta aquest article