Cultura

Es presenten les bases de la novena edició del Festival de Curtmetratges de Cambrils

Per Redacció

El Festival de Curtmetratges de Cambrils i el Festival Europeu de Curtmetratges de Reus presenten les bases per a les seves properes edicions (la novena del de Cambrils i la sisena del de Reus). El FEC Cambrils se celebrarà els dies 28 de febrer i 1, 2 i 3 de març de 2007, mentre que el Festival Europeu de Curtmetratges de Reus tindrà lloc els dies 7, 8, 9 i 10 de març. Aquests festivals faran que la primera quinzena del proper mes de març estigui marcada pel cinema a les comarques de Tarragona.

El Festival de Curtmetratges de Cambrils és un festival dedicat a la cinematografia de curta durada que es fa actualment a l'Estat espanyol, donant cabuda a qualsevol obra actual de ficció (no documental), d'una durada màxima de 30 minuts i amb un format d'exhibició final de 35 mm o el format de vídeo, incorporat des de l'any 2005, obrint la possibilitat a qualsevol mitjà de gravació i/o reproducció. Això va suposar rebre més de 360 curtmetratges, dels quals se'n van seleccionar 18 en cinema i 9 en vídeo. Aquest any, el FEC Cambrils mantindrà l'estructura de programació de la darrera edició i espera superar les xifres de l'anterior festival.

El FEC Cambrils és el festival que inicia el circuit estatal i la primera prova de l'any per a directors i productores, i una referència en els festivals dedicats a la cinematografia de curta durada.

En la propera edició, el festival concedirà dos premis de la crítica als millors curtmetratges en 35 mm i dos en vídeo, atorgats per persones especialistes o vinculades directament amb el món cinematogràfic, a més de dos premis del públic, que es concediran a partir de la votació dels assistents al festival. Els sis curtmetratges premiats passaran directament a competir al Festival Europeu de Curtmetratges de Reus, com a representants espanyols. Les seccions habituals al FEC Cambrils seran les següents: Oficial a concurs en 35 mm, Oficial a concurs en vídeo, Concurs de Microfilms, Panorama, etc. En l'edició del proper any també s'intentarà reforçar el fet educatiu, amb sessions escolars i crèdits universitaris.

Les bases de participació, així com les posteriors actualitzacions es poden trobar a la web del festival <www.fec-cambrils.com>, també us hi podeu posar en contacte a l'adreça de correu electrònic d'informació del festival <info05@fec-cambrils.com>.


Comenta aquest article