Esports

Patinatge i espectacle

Per Camí Mendoza

El Club Patí Cambrils va presentar la coreografia “Egipcis - Walk like an egyptian”
Una vegada més el Club Patí Cambrils ha organitzat, conjuntament amb la Federació Catalana de Patinatge, un campionat a Cambrils: la II Copa Catalana de Grups - Xou de patinatge artístic. Dos-cents trenta-set patinadors, vinguts de les províncies de Girona, Barcelona i Tarragona (Lleida no hi va estar representada), es van concentrar al Palau Municipal d’Esports, el passat diumenge 23 de gener. Disset grups, formats per un mínim de vuit participants fins a un màxim de vint-i-cinc, van competir, repartits alhora en dues modalitats: grups grans (amb més participants) i grups petits (amb menys participants).  Cada grup ens va presentar la seva coreografia basada en un tema, idea o bé una història, mostrant-nos coordinació de passos i de moviments, i originalitat en la presentació (vestuari, maquillatge, complements escènics...). La competició va omplir la pista de patinadors, que al mateix temps que competien mostraven a l’espectador uns treballats, bonics i vistosos xous. El pavelló ple de gom a gom, va aplaudir i encoratjar els patinadors participants.

El Club Patí Cambrils, en cinquena posició

El Club Patí Cambrils hi va competir en la modalitat de grups grans, amb les patinadores debutants del club, que van presentar la coreografia “Egipcis - Walk like an egyptian”, els quals van obtenir una cinquena posició. Cal comentar que de les coreografies que competien, la nostra era la que tenia la mitjana d’edat dels seus components més baixa (8-9 anys), quan hi havia d’altres grups la mitjana d’edat dels quals era de 18. Aquest és un factor que influeix a l’hora de competir, ja que com podem pensar tots, per norma general, amb una diferència d’edats com aquesta es competeix amb desavantatge. Aquest és un tema a intentar modificar a proposta d’alguns clubs de cara a les properes temporades. En acabar la competició, a l’hora de donar pas al repartiment de trofeus, el grup del Club Patí Cambrils de competició “Temptant la sort” va fer exhibició de la seva coreografia, que va obtenir la setena classificació al passat Campionat de Catalunya de Xous. Tot seguit es va donar pas al repartiment de trofeus. Per al repartiment de trofeus vam comptar amb la presència del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils –Jordi Savall–, representants de la Federació Catalana, i els representants de les Territorials de Barcelona, Girona i Tarragona. El Club Patí Cambrils va rebre una placa d’agraïment per l’organització del campionat de part de la Federació Catalana de Patinatge, de mans de Benedicte Piqué, president de la Territorial de Tarragona. També els clubs participants ens van felicitar per les magnífiques instal·lacions i per la bona organització del campionat.

§ Classificacions§

Grups grans
1rs classificats: “De nit” Club PA Blanes (Girona)
2ns classificats: “Gira-sols” Club PA Olot (Girona)
3rs classificats: “Migracions” EPA Sant Cugat (Barcelona)

Grups petits
1rs classificats: “Naufragi” Club Penedès CPA (Barcelona)
2ns classificats: “Les ànimes del Titànic” FD Cassanenc (Girona)
3rs classificats: “Sant Jordi” UE La Salle (Girona)

Última hora: classificades pel Campionat d’Espanya de Xous
La coreografia “Temptant la sort” del Club Patí Cambrils ha estat classificada per participar al Campionat d’Espanya de Xous que se celebrarà a Múrcia el cap de setmana del 12 al 13 de març.

Comenta aquest article