Informació general

Gastronomia

La primera edició del "Vermuting", gran novetat del calendari gastronòmic 2018

El calendari gastronòmic de 2018 recull les deu jornades dedicades a diferents productes de proximitat que es faran durant l'any

Per Berta Ruiz

Presentació del calendari gastronòmic, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Àngel Pérez, Mercè Dalmau, Camí Mendoza i Ana López
Presentació del calendari gastronòmic, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Àngel Pérez, Mercè Dalmau, Camí Mendoza i Ana López | Berta Ruiz

La primera edició del "Vermuting" és la gran novetat del calendari gastronòmic de 2018, que recull les deu jornades gastronòmiques dedicades a diferents productes de proximitat que es faran al llarg de l'any. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació d'aquest calendari a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, la regidora de Turisme –Mercè Dalmau–, la regidora de Promoció Econòmica –Ana López– i el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, Àngel Pérez.

Aquest és el cinquè any que s’edita el calendari de sobretaula, dissenyat des del mateix Patronat de Turisme. En total s’han fet 5.000 unitats d'aquest element promocional, que es repartiran als restaurants i també a totes les fires turístiques on hi hagi presència de Cambrils i es farà arribar a les 20 oficines espanyoles de turisme a Europa i els 12 Centres de Promoció Turística de Catalunya a Europa i el món. En la presentació del calendari, tots van coincidir en la "senzillesa i simplicitat" d'aquesta eina de promoció i difusió, però a l'hora en la seva efectivitat i consolidació perquè el client sàpiga exactament les dates de cada jornada gastronòmica.

Atreure gent perquè vingui a fer el vermut a Cambrils

La regidora de Turisme –Mercè Dalmau– va ser l'encarregada de donar els detalls de les diferents jornades que es faran durant 2018, així com avançar la nova proposta gastronòmica d'enguany: el primer "Vermuting". Aquesta primera edició se celebrarà del 18 de maig al 3 de juny, i tots els bars i restaurants participants oferiran un vermut i un aperitiu amb un preu tancat. L'objectiu, segons va dir, és incentivar que la gent vingui a Cambrils a fer el vermut –una pràctica especialment atraient durant els caps de setmana–, així com a passejar, a comprar i a quedar-se a dinar. També va comentar que enguany es faran dues edicions de la Ruta de la Tapa –una a la primavera i l'altra a la tardor–, així com les ja consolidades Jornades de la Galera, l'Encarxofa't, les Jornades dels Fideus Rossos, les Jornades del Calamar, la Mostra de Vi, les Jornades de l'Oli Nou i les Jornades del Romesco.

Per la seva part, tant l'alcaldessa com la regidora de Promoció Econòmica van coincidir en destacar la bona col·laboració entre el sector públic i el sector privat –tots els restauradors i professionals de la gastronomia que fan possible les jornades–, així com la implicació del sector primari local de la mà de la Cooperativa Agrícola i la Confraria de Pescadors que posen a disposició els millors productes de proximitat.

Finalment, el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils –Àngel Pérez– va afegir que tant les jornades que s'organitzen al llarg de l'any com el calendari gastronòmic ja estan plenament consolidats i són importants per atreure gent a Cambrils aquells mesos de l'any més fluixos quant a visitants. Pérez també va agrair el suport de les regidories de Turisme i de Promoció Econòmica.

L’Apunt

El calendari gastronòmic

Del 2 al 25 de febrer: 14es Jornades de la Galera de Cambrils i de la Cuina Marinera

Del 9 al 25 de març: 6ena “Encarxofa’t a Cambrils amb molt de gust”

Del 20 d'abril al 6 de maig: 6es Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossos

Del 18 de maig al 3 de juny: 1r “Vermuting” a Cambrils

Del 8 al 17 de juny: 7a La Mar de Tapes (primavera)

Del 28 de setembre al 14 d'octubre: 4es Jornades Gastronòmiques del Calamar

De l'11 al 14 d'octubre: 9ena Mostra de Vi i Gastronomia “Cambrils, entrada al País del Vi”

Del 19 d'octubre al 4 de novembre: 5es Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d’Oliva Verge Extra

Del 9 al 18 de novembre: 8ena Mar de Tapes (tardor)

Del 23 de novembre al 9 de desembre: 6es Jornades Gastronòmiques del Romesco

Comenta aquest article