Cultura

Ensenyament

Un grup d’alumnes de l’escola Joan Ardèvol descobreixen els “Camins de ferro”

Per Redacció

Alumnes de l'escola Joan Ardèvol van visitar, ahir, l'Arxiu Municipal
Alumnes de l'escola Joan Ardèvol van visitar, ahir, l'Arxiu Municipal | Cedida

Una quarantena d'alumnes de primer curs de l’escola Joan Ardèvol van visitar, ahir, l’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) per participar en l’activitat "Camins de ferro". A través dels documents que es conserven als fons de l’AMCAM, sobretot fotografies i plànols, els nens i nenes van descobrir la història dels trens a Cambrils i les petjades que han deixat al seu territori. Guiats per les explicacions dels tècnics de l’AMCAM, van aprendre a observar les imatges i obtenir conclusions sobre com eren els trens en el seu inici, com funcionaven i quines persones hi treballaven, i a fer-se preguntes sobre com han canviat la tècnica i el paisatge urbà.

D’aquesta manera, aquests alumnes d’edats compreses entre els 6 i els 7 anys van tenir un primer contacte amb l’Arxiu Municipal i amb el valor dels documents que custodia, que els poden ser útils per a futurs treballs escolars i consultes personals.

Descobreix Cambrils

"Camins de ferro" és una de les cinc visites dinamitzades que l’Arxiu Municipal de Cambrils proposa als centres educatius del municipi dins del programa Descobreix Cambrils, que coordina l’àrea d’Ensenyament i que aplega també activitats proposades per altres àrees municipals: Museu, Patronat de Turisme, Alcaldia, Salut, Joventut, Biblioteca, Orientació Laboral, Esports, Policia Local, Cooperació i Solidaritat, Joventut i Festes. El detall de totes les activitats proposades i el contacte per sol·licitar-les es pot fer a través de la web, a http://www.cambrils.cat/ensenyament/ensenyament/programes-educatius/descobreix-cambrils

Aquest programa conjunt es va posar en marxa el curs 2012-2013 per tal de posar en valor les activitats que aquests serveis municipals ja oferien als centres educatius de Cambrils, i també per facilitar als centres educatius la informació sobre aquests recursos que tenen a l’abast i agilitzar les gestions per a participar-hi. El departament d’Ensenyament centralitza les peticions dels centres i les redirigeix als serveis municipals implicats.