Cultura

Formació

S’obren les inscripcions per als nous cursos presencials o en línia del Servei Local de Català

Les matrícules es faran del 29 de gener al 2 de febrer a l’Ateneu Juvenil

Per Redacció

Imatge d'una classe de català a l'Ateneu Juvenil
Imatge d'una classe de català a l'Ateneu Juvenil | Cedida

El Servei Local de Català de Cambrils (SLC) comença la setmana que ve les inscripcions per als cursos de català del segon quadrimestre i ofereix nivells diversos, que van des de l’Inicial al de Suficiència i donen dret a un certificat oficial. Les inscripcions es poden fer del 29 de gener al 2 de febrer, el dilluns i dimecres, de 16.30 a 20.30h; el dimarts, de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 18.30 h; el dijous, de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h i el divendres de 10 a 14 h. Aquests mateixos dies també es podran fer les proves de col·locació.

La novetat d’aquest trimestre és que s’ha organitzat unnivell Inicial intensiu, pensat per a persones nouvingudes que no entenen el català i parlen llengües molt allunyades de la catalanaa fi que hi facin una primera aproximació prèvia al nivell Bàsic 1. Aquest curs es farà intensiu als matins de dilluns, dimarts, dimecres i divendres i durarà del 5 de febrer al 14 de març. A més, s’impartiran els nivells B1, B2, E1, I1 , I3, S1 i S3, amb classes dos dies a la setmana. Començaran el 5 de febrer i acabaran el 16 de maig.

Cursos en línia

Per als catalanoparlants s’ofereixen cursos tant presencials com en línia amb el Parla.cat, una bona opció per a persones que tenen dificultats a assistir a classe per motius d’horari o de desplaçaments, ja que poden treballar des de casa amb l’ordinador i el suport d’un tutor o tutora que els fa el seguiment.

A més, el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus (CNL), del qual forma part el SLC de Cambrils, ofereix aquests dies cursos presencials l’Hospitalet de l’Infant, concretament el B1, l’E1 i l’S1. El detall del calendari d’aquesta localitat es pot consultar a www.cpnl.cat/reus o demanar al 977 12 88 61.

El CNL continua apostant per l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana com a eina fonamental i bàsica que fa possible la igualtat d’oportunitats de la ciutadania, així com l’accés i la promoció en el món laboral. Poder-se relacionar amb fluïdesa i normalitat tant en l’entorn personal com en el laboral són els objectius bàsics que s’assoleixen gràcies a l’ampli ventall de cursos, nivells, modalitats i franges horàries.

Certificats oficials

Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).