Societat

Festes

Cambrils reviu els Tres Tombs de Sant Antoni

Una quinzena de carruatges i prop de 150 cavalls van participar d'aquesta celebració que es va posar en marxa tot just després de l'acabament de la Missa de 2/4 de 12 a l'Ermita i la benedicció dels animals

Per Lluís Rovira i Barenys

Pas dels Tres Tombs per davant de l'Ermita
Pas dels Tres Tombs per davant de l'Ermita | Lluís Rovira i Barenys

Tal com marca la tradició de Sant Antoni, Cambrils va viure, ahir, una nova edició dels Tres Tombs en un itinerari marcat al voltant de l'Ermita de la Mare de Déu del Camí. Una quinzena de carruatges i un total de prop de 150 cavalls van participar d'aquesta celebració que es va posar en marxa tot just després de l'acabament de la Missa de 2/4 de 12 a l'Ermita. La cavalcada dels Tres Tombs l'encapçalava el grup de Timbalers Cop de Cap a qui seguien els carruatges i els genets. En aquesta ocasió hi van participar el Club Hípic Castells, el Club Hípico Tomás Santiago i Hípica Herederos de Santiago, la Societat Sant Antoni de Valls a més d'algun carruatge provinent de Vila-seca. Previament a l'inici dels Tres Tombs es va fer la benedicció dels animals a la vorera de davant de l'Ermita. Per acabar la festa de Sant Antoni, el Palau Municipal d’Esports va acollir , ahir a la tarda, el concert i el ball de Sant Antoni amb l’Orquestra Rosaleda.

L'Ajuntament es fa càrrec de la festa per segon any consecutiu

L'any passat, Cambrils recuperava la festa de Sant Antoni després que l'any 2016 se suspenguessin tots els actes per la fallida de la Caixa Agrària de la Cooperativa Agrícola que va esclatar unes setmanes abans –el 22 de desembre de 2015–. Després d'un any sense festa –el 2016–, el consistori va assumir l'organització del programa, juntament amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola. Aleshores es va decidir concentrar tots els actes en un únic cap de setmana i, enguany, s'ha repetit aquesta mateixa fórmula. Anteriorment, fins l'any 2015, la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària era l'encarregada d'organitzar la festa, amb el suport de l'Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article

Galeries relacionades