Informació general

Serveis

Endesa adequa la subestació de Cambrils per a millorar el servei de 50.000 clients de dotze municipis

La companyia ha implantat mesures de protecció passiva contra incendis a la instal·lació del Baix Camp, que beneficiarà també veïns del Tarragonès i del Priorat

Per Redacció

Imatge de la subestació de Cambrils
Imatge de la subestació de Cambrils | Cedida

L'empresa Endesa ha adequat amb mesures de protecció passiva contra incendis la subestació de Cambrils amb l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a gairebé 50.000 clients repartits entre dotze municipis del Baix Camp i, en menor mesura, del Tarragonès i del Priorat.

L’actuació, que ha tingut una inversió de 223.000 euros –aportats íntegrament per la companyia– ha consistit en dotar la infraestructura amb un sistema de detecció i extinció automàtica d’incendis als tres transformadors 110/25 kV de potència de la subestació. La seva funcionalitat es base en la detecció d’un incendi a qualsevol de les tres màquines mitjançant uns sensors (detectors termovelocimètrics) instal·lats sobre el transformador que detecten un increment de temperatura, tot seguint uns determinats paràmetres tècnics. L’objectiu és realitzar una tasca preventiva per tal de guanyar en seguretat de les persones i de les instal·lacions elèctriques, tant pel què fa al continent com al contingut.

Així, si els sensors detecten alguna anomalia, el sistema de protecció es posarà en marxa i activarà els mecanismes perquè el transformador es quedi sense tensió i ordenarà el ruixat d’aigua a pressió sobre la màquina a través d’uns dispositius instal·lats ad hoc. D’aquesta manera s’obté una major protecció de les infraestructures davant de qualsevol incidència i permet limitar els danys que se’n derivin.

Aquests mecanismes de protecció formen part del Pla d’Actuacions que la Companyia realitza de forma preventiva a les seves infraestructures de la demarcació de Tarragona per augmentar la seguretat i la fiabilitat de les subestacions davant de qualsevol incident, la qual cosa reforça la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric als clients de la demarcació. En aquest cas concret, les millores beneficiaran els municipis de l’Alforja, l’Arbolí, les Borges del Camp, Cambrils, Mont-roig del Camp, Montbrió del Camp, Riudoms, Vilanova d’Escornalbou i Vinyols i els Arcs, al Baix Camp, Cornudella de Montsant, al Priorat, i Salou i Vila-seca, al Tarragonès.


 

Comenta aquest article