Societat

Carnaval

Compte enrere al Carnaval 2018 que arriba amb novetats

L'actor i humorista Fermí Fernàndez serà el Rei Carnestoltes del Carnaval de Cambrils d'enguany, la principal novetat de la festa

Per Berta Ruiz

Cartell del CarNACval 2018
Cartell del CarNACval 2018 | Cedida

Ja ha començat el compte enrere per celebrar el Carnaval 2018. A falta de menys d'un mes, l'Associació Nit d'Artistes de Cambrils (NAC) –amb la col·laboració del Departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils– està ultimant els preparatius de la festa d'enguany. Una edició que, d'entrada, es presenta amb novetats respecte a les edicions anteriors. La principal novetat d'enguany serà a l'arribada del Rei Carnestoltes. En aquesta ocasió, el Rei Carnestoltes del Carnaval de Cambrils serà l'actor, humorista i presentador –Fermí Fernàndez– que prendrà possessió del ple municipal acompanyat d'una colla de personatges "cambrilencs" que parodiaran temes relacionats amb l'actualitat local. Durant la sessió, a la sala de plens, també es projectaran diferents audiovisuals que tindran el to irònic i sarcàstic d'aquestes ocasions. Aquest acte doncs, presentarà un important canvi de format després de dos anys en els què s'havien fet caracteritzacions dels regidors del consistori cambrilenc i de l'alcaldessa. L'arribada del Rei Carnestoltes tindrà lloc el divendres 9 de febrer, a les 19.30 hores.

Rua de Carnaval amb canvis en el recorregut

L'endemà dissabte, 10 de febrer, se celebrarà la Rua de Carnaval pels carrers de Cambrils. A hores d'ara hi ha una dotzena de colles apuntades. Des de la NAC agraeixen, enguany, la col·laboració dels diferents grups que han assumit diverses tasques de l'organització de la festa. La rua també tindrà algunes modificacions en el seu recorregut per les obres del pont de l'antiga N-340. Si en els anys precedents la rua començava al passeig d'Albert, enguany s'iniciarà des de la plaça de l'Ajuntament, a partir de les 18 hores. Des d'allí baixarà pel passeig de La Salle en direcció cap al Port, passant per davant de la façana marítima i la rambla de Jaume I, fins arribar al pàrquing de l'Ateneu Juvenil on acabarà. A l'Ateneu Juvenil es farà un sopar per a les colles participants. A partir de les 21 hores es farà un espectacle infantil i a les 23 hores començarà el concert de Carnaval amb Dj Xesco.

Carnaval infantil

Seguint la línia d'altres anys, enguany també es repetirà el Carnaval infantil –que en cada edició té molt bona acollida entre les famílies–. Serà el diumenge 11 de febrer a les 12.30 hores, a la plaça del Pòsit. Com sempre, hi haurà premis per a les millors disfresses i obsequis per a tots els xiquets participants. Les inscripcions començaran a les 12 hores.

Enterrament de la Sardina

La cloenda del Carnaval arribarà amb la Vetlla del Rei Carnestoltes i l'Enterrament de la Sardina, el dimarts 13 de febrer al vespre. Els actes començaran a partir de les 19.30 hores a la plaça de la Vila. Des de l'organització també tenen previst introduir alguns canvis en aquest acte per sorprendre al públic.

 

Comenta aquest article