Cultura

Filosofia

El Banc del Temps organitza el segon cicle xerrades de filosofia divulgativa i pràctica

Jordi Branchat oferirà sis xerrades de diferents temàtiques per debatre i filosofar

Per Berta Ruiz

Presentació del cicle de xerrades, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Montse Mañé, Jordi Branchat, Ana López i Artur Folch
Presentació del cicle de xerrades, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Montse Mañé, Jordi Branchat, Ana López i Artur Folch | Berta Ruiz

El Banc del Temps de Cambrils organitza, per segon any consecutiu, un nou cicle de xerrades de filosofia divulgativa a càrrec de Jordi Branchat –llicenciat en filosofia per la Uned–. Després de l'èxit i la bona acollida que va tenir la primera edició del cicle, des del Banc del Temps s'han decidit tornar a repetir l'experiència amb noves xerrades i diferents temàtiques per debatre i filosofar. De fet, l'objectiu d'aquesta iniciativa és convidar als assistents a reflexionar i a participar activament en cadascuna de les sis sessions. La primera serà demà divendres, 19 de gener a les 19 hores al centre cívic Les Basses. Les següents sessions –obertes a tothom– es faran el tercer divendres de cada mes fins al mes de juny.

L'acte de presentació del cicle de xerrades tenia lloc ahir al matí a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica –Ana López–, el ponent de les conferències –Jordi Branchat– i dos dels membres del Banc del Temps, Montse Mañé i Artur Folch. La regidora va destacar que és una iniciativa que va tenir una molt bona acollida l'any passat i que aquesta segona edició consolida l'activitat. López també va felicitar al Banc del Temps per la "seva perseverança" i va explicar que l’entitat promou una xarxa de relacions solidàries que és un espai de trobada i de relació més enllà dels serveis puntuals que s’intercanvien.

Per altra banda, la secretària del Banc del Temps –Montse Mañé– va comentar que les xerrades estan obertes a tothom amb l'objectiu que "la gent filosofi una mica més". Va destacar l'èxit de la primera edició del cicle i va dir que aquest tipus d'iniciatives és una bona manera perquè molta gent conegui el Banc del Temps i quines són les seves activitats. Finalment, Jordi Branchat va afegir que la filosofia "no és dogmàtica sinó discutible" i que per això, enguany, la intenció és que les sessions siguin més participatives. Segons va explicar, les seves sessions es basaran en el llibre “Una petita història de la filosofia” del filòsof anglès Nigel Warburton per seleccionar els sis temes de les xerrades i convidar als assistents a reflexionar. Tot plegat, va avançar, ho farà d'una forma amena, distesa, entenedora i provocadora per generar la reacció dels assistents.

Programa del cicle:

19 de gener (19 hores): Maquiavel. La Guineu i el Lleó

16 de febrer (19 hores): Descartes. I si estàs somniant?

16 de març (19 hores): Charles Darwin. Disseny poc intel·ligent

20 d’abril (19:30 hores): Bertrand Russell. És calb l’actual rei de França?

18 de maig (19:30 hores): Hanna Arendt. L’home que no feia preguntes.

15 de juny (19:30 hores): H. Alan Turing i John Searle. Poden pensar els ordinadors?

Comenta aquest article