Ral·li

Ivan Cervantes se situa en la 34a posició de motos després de les cinc primeres etapes de Dakar

Al mateix equip d'Ivan Cervantes també hi ha un altre cambrilenc, el seu mecànic de confiança, Rafel Muntané

Imatge d'arxiu d'Ivan Cervantes en l'edició del Dakar de l'any passat
Imatge d'arxiu d'Ivan Cervantes en l'edició del Dakar de l'any passat | Cedida

El pilot cambrilenc Ivan Cervantes (KTM) de l'equip Himoinsa Racing ocupa la 34a posició de la classificació de motos del ral·li Dakar –i la 36a posició de la classificació general– després de la disputa de les cinc primeres etapes de la prova. Després de superar les dunes peruanes i encara recuperant-se d'una grip, el cambrilenc –cinc vegades campió del món d'enduro– està situat a 50 minuts del líder de la classificació de motos –Joan Barreda (Honda)– i a 2 hores i 47 minuts del líder de la classificació general, Van Beveren.

Per altra banda, cal destacar que l'organització va haver de cancel·lar una part de la jornada d'ahir dijous –la sisena de la prova– per a les motos i per als quads per motius de seguretat. Les males condicions meteorològiques van obligar a suprimir els 133 primers quilòmetres cronometrats degut a les previsions de densa boira. Actualment, la prova ja s'endinsa en terres bolivianes després d'un primer tram del ral·li disputat a Perú. En la darrera part de la competició, el recorregut arribarà a l'Argentina.

Recordem que la 40a edició del Ral·li Dakar es va iniciar el passat 6 de gener i s'allargarà fins el dia 20 d'aquest mes, recorrent uns 9.000 quilòmetres i passant per tres països. Al mateix equip d'Ivan Cervantes també hi ha un altre cambrilenc, el seu mecànic de confiança –Rafel Muntané– que repeteix experiència per segon any consecutiu.