Informació general

Comunicació

Ràdio Cambrils, més a prop del retorn

Ahir es va posar en marxa la Comissió d'Estudi que elaborarà el reglament que regirà l'emissora municipal

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte actual de l'entrada a les instal·lacions de Ràdio Cambrils
Aspecte actual de l'entrada a les instal·lacions de Ràdio Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

El govern municipal està decidit a recuperar l'emissora pública Ràdio Cambrils i que sigui una realitat aquest mateix any que acabem d'encetar. Ahir, dimarts, es va fer la primera reunió de la Comissió d'Estudi que té com a objectiu prioritari el de proposar un avantprojecte de reglament per a Ràdio Cambrils. Els primers passos per a la recuperació de l'emissora municipal, però, ja es van donar fa un parell de mesos, quan es va aprovar, en el ple de les ordenances i taxes fiscals per a l'any 2018, una ordenança que ha fixat el preu de la publicitat a l'emissora pública. A més, en el ple dels pressupostos d'aquest mes de desembre també es van consignar unes partides pressupostàries destinades a la posada en marxa i funcionament de la ràdio dins d'aquest 2018.

Elaboració del reglament de l'emissora

Aquesta Comissió d'Estudi s'ha constituït per acord de la Junta de Govern del passat 15 de desembre. Està presidida per l'alcaldessa, Camí Mendoza, i l'integren regidors de les diferents formacions polítiques amb representació a l'Ajuntament així com tècnics del propi Ajuntament. La Comissió s'anirà reunint de manera periòdica per tal d'elaborar les missions específiques del servei públic de Ràdio Cambrils, la forma de gestió del servei públic de ràdio així com els seus òrgans de gestió. També ha de proposar quina haurà de ser la composició, les funcions i el règim de funcionament del consell consultiu i assessor; la forma de nomenament i les funcions del director/a del servei de ràdio i quines hauran de ser les competències del ple i de l'alcaldia pel que fa al servei de ràdio.

Un cop aquesta Comissió tingui elaborada la proposta, s'haurà d'aprovar per comissió informativa i, després, s'haurà d'aprovar inicialment per un plenari. A continuació s'encetarà un període d'informació pública de 30 dies hàbils. Si es presenten al·legacions s'hauran de resoldre i, després, tornar a presentar la proposta a la comissió informativa i, finalment, ser aprovada definitivament pel plenari municipal. A partir d'aquí s'hauria de procedir a fer efectiu l'organisme pertinent sota el que estaria l'emissora municipal i fer la designació del personal que hi ha de treballar sota la fórmula que s'hagi acordat.

L’Apunt

Cinc anys del tancament de Ràdio Cambrils
Aquest mes de gener es compleixen cinc anys del tancament de Ràdio Cambrils. Va ser el 25 de gener de 2013 que l'emissora municipal, nascuda l'any 1985, feia el seu darrer programa i tancava portes. Cinc dies després, el 30 de gener, també tancava TD Camp i Cambrils es quedava, així, sense mitjans de comunicació públics propis. Aquest tancament dels dos mitjans va suposar l'acomiadament de les 9 persones que en aquell moment hi treballaven. La llavors alcaldessa, Mercè Dalmau, va explicar que l'Ajuntament de Cambrils no podia seguir fent l'aportació econòmica per a mantenir el funcionament dels dos mitjans, un cost que l'any 2012 havia estat de 435.000 euros, tot i que durant l'inici d'aquell mandat ja s'havia reduït la plantilla de treballadors i s'havia aplicat una contenció de la despesa.

Comenta aquest article