Informació general

La Unió de Botiguers demana que les competències urbanístiques del futur parc d’oci retornin a l’Ajuntament

Per Josep Maria Ferrando

El futur parc d’oci s’ubicarà als terrenys del voltant de l’hotel Orly a l’A-7, l’antiga N-340

De nou surt a la llum el projecte del parc d’oci del sector 28, al costat de l’A-7 (l’antiga N-340). Aquesta vegada ha estat la Unió de Botiguers de Cambrils que, fent-se ressò de diversos rumors, ha recollit informacions que suposadament demostrarien que el projecte definitiu encobreix la implantació d’una zona comercial de 9.000 metres quadrats. Es dóna la circumstància que en aquests moments les competències urbanístiques de la zona es troben subrogades a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona. L’Ajuntament de Cambrils ha presentat diverses al·legacions perquè aquestes competències li siguin retornades, sense cap resultat fins ara. Jordi Sancho, president de la Unió de Botiguers, va explicar que un parc comercial de segons quines característiques seria nefast per a Cambrils i al mateix temps seria totalment oposat a la filosofia que propugnen les conclusions de l’Agenda 21 local, i que també entra en contradicció amb el Pla de Dinamització Comercial que es porta a terme des de fa anys. La Unió de Botiguers ha presentat un escrit a la Conselleria de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat i al conseller de Política Territorial perquè retornin les competències a Cambrils, per ell “han de ser els ciutadans de Cambrils a través del seu Ajuntament qui decideixin com i què hi ha d’haver al parc d’oci”.

En la mateixa línia el president de la Fecam, Jordi Savall, pensa que potser també hauria estat lògic suspendre les llicències de la zona, tal com s’ha fet en els sectors veïns a l’espera que la revisió estudiés adequadament com ha de ser el futur parc d’oci. Jordi Savall va dir que no estaven en contra de la instal·lació de segons quin tipus de comerços fora del nucli urbà, però que una nova gran superfície als afores buidaria el teixit comercial cambrilenc. Segons ell el que Cambrils necessita és un comerç integrador i de carrer.

§ L‘Ajuntament presenta un recurs contenciós administratiu per recuperar les competències urbanístiques del parc d‘oci§

En roda de premsa, l‘alcalde, Robert Benaiges, va fer pública la decisió de l‘Ajuntament de presentar un recurs contenciós administratiu contra la Comissió Tècnica d‘Urbanisme de Tarragona (CTUT) per recuperar les competències urbanístiques del parc d‘oci. Segons Robert Benaiges, el canvi de govern català possibilitarà la recuperació d‘aquestes conpetències. De totes maneres, l‘alcalde va dir que no entenia el posicionament que fa en aquest moment la Unió de Botiguers (UB). Va dir: “aquest és un tema que fa cinc anys que dura i el parc d‘oci era una aspiració per part de tots, per tal de tenir un espai on poder-hi ubicar les activitats lúdiques; a tothom l‘hi va semblar molt bé. La por que ara expressa la UB que s‘instal·li una superfície comercial és la mateixa que es podia tenir en el seu moment, i encara en aquests moments no està definit quin és l‘urbanisme d‘aquesta zona i els usos a què serà destinat”. Robert Benaiges va apuntar que “el problema potser és un altre, que hi ha altres interessos, que no vull entrar a valorar, perquè cadascú ha de defensar el seus interessos particulars de la manera que cregui més convenient. Quan l‘Ajuntament tingui les competències recuperades, la meva promesa és asseure‘m amb la UB, la Fecam, o amb qui faci falta per tal de veure les necessitats reals del nostre municipi”.

Comenta aquest article